ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 apr. 2017

Friptura de iepure, cu unt aromat


Pentru că se apropie Paştele şi ne pregătim atât sufleteşte cât şi trupeşte pentru această luminată sărbătoare, zilele trecute am decis să îmi usurez muncă şi să îmi fac din timp cumpărăturile. Ştim cu toţii că, în zilele dinaintea sărbătorilor, este foarte aglomerat atât în pieţe cât şi în supermarket-uri, şi de cele mai multe ori nu reuşim să găsim tot ceea ce avem nevoie.
Că de obicei, am ales să merg la Selgros, în primul rând pentru că acolo găsesc tot ceea ce îmi trebuie, nu trebuie să alerg dintr-un capăt în altul al oraşului că să bifez tot ce am pe lista, dar şi pentru că raportul calitate-preţ este unul foarte bun! Oferta lor este foarte variată, pe toate gusturile şi toate buzunarele!
La Selgros poţi găsi carne de miel pentru friptură dar şi organe şi chiar prapur pentru drob. Evident, găseşti acolo şi carne de pui, de rată, de curcan, de vită, de porc, de iepure, pe alese pentru toate gusturile!


De neratat este şi raionul de peste unde poţi găsi atât peste proaspăt, mult căutată scrumbie în această perioada, cât şi păstrăv, dorada, somon şi fructe de mare. Dacă nu te pricepi sau nu vrei să îţi cureţi singur peştele poţi cere acolo să ţi se facă aceest serviciu, astfel scapi de o muncă în plus şi economiseşti şi timp preţios.


Faci cozonac sau pască? Găseşti ingrediente pe alese, de bună calitate, la preţuri rezonabile! Făină, drojdie, lapte, ouă, chiar şi tavi de cozonac, nimic nu lipseşte din galantare! Dacă eşti un om ocupat poţi alege dintr-un sortiment generos de cozonaci gata preparaţi fie cu stafide, fie cu rahat, fie cu nuca, oferta este de nerefuzat.


Tot la Selgros rezolvi atât problema cadourilor pentru cei dragi, dar scapi şi de grijă lucrurilor mărunte dar imperios necesare cum ar fi lumânările sau vopseaua de ouă. Coşurile gourmet cu bunătăţi pascale sunt atât de atrăgătoare şi bine gândite încât cu greu te vei putea hotăra asupra căruia dintre ele să te opreşti.


La capitolul dulciuri m-am simţit că un copil între avalanşă de ouă şi iepuraşi de ciocolată, cel mai greu este să alegi pentru că oferta este foarte bogată, pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele.
Dacă alegi să pregăteşti dulciurile în casă găseşti tot ceea ce ai nevoie aici, trebuie doar să vii cu listuta făcută de acasă pentru a fi sigur că nu ţi-a scăpat nimic!


Pe lângă cumpărăturile obişnuite pentru Paşti mi-am luat şi nişte forme de cozonac, o tavă de ceramică forate frumoasă, câteva decoraţiuni dar şi fructe şi legume proaspete.
Pentru că am cumpărat şi nişte carne de iepure astăzi am pentru voi o reţeta de friptură de iepure fragedă şi gustoasă, pregătită la cuptor.
Carnea de iepure este foarte fragedă ÅŸi are avantajul că are foarte puÅ£ine calorii, este uÅŸor de digerat având ÅŸi un nivel foarte scăzut de colesterol. 
Aceasta reteta a fost publicata si pe selgroscautapasiunea.ro


Ingrediente friptura de iepure cu unt aromat:

1 kg carne de iepure
100 gr unt
4 căţei usturoi
sare





Mod de preparare friptura de iepure cu unt aromat:

Spălăm carnea şi o rumenim în ulei încins, la foc iute, doar cât să capete o crustă aurie


Scoatem carnea din tigaie.


Untul moale, la temperatura camerei îl punem într-un bol. Adăugăm usturoiul pisat şi sarea si frecam bine până la omogenizare. Mai multe despre cum putem prepară untul aromat şi cum îl putem folosi pentru fripturi puteţi citi aici. Ungem fiecare bucata de carne cu unt aromat si masam bine.Asezam carnea in tava si dam la cuptor, la 220 grade, pentru circa 40 minute.



Lăsăm carnea să se rumeneasca pe ambele părţi.




Noi am avut alături de friptură de iepure o garnitură de cartofi aurii. (vezi reţeta aici)


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes