ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 apr. 2017

Mousse de ciocolata


Cand vrei sa pregatesti un desert cu care sa iti impresionezi invitatii, dar nu ai prea mult timp de pierdut in bucatarie, incearca mousse-ul de ciocolata, un desert decadent, perfect si pentru cele mai pretentioase gusturi.
Asa cum v-am tot spus mereu, preparatele simple au un singur secret: ingrediente de buna calitate, asadar, daca vrei un mousse delicios,  foloseste o ciocolata de calitate! Eu am folosit ciocolata Poiana amaruie, 65% cacao pentru ca se topeste foarte bine si se comporta exemplar in creme dar si datorita gustului intens de ciocoata, dat de continutul ridicat de cacao.
Si va reamintesc,  mai aveti doar o saptamana la dispozitie ca sa puteti castiga un mimunat Kitchen Aid, robotul de bucatarie atat de ravnit de orice gospodina!
Nu ratati aceasta sansa, nu trebuie decat sa pregatiti ceva bun folosind ciocolata Poiana, puteti incerca reteta mea sau puteti gati orice altceva va place, apoi faceti o poza preparatului final, dar nu uitati sa includeti si ambalajul tabletei de ciocolata. Incarcati poza pe www.poianaamaruie.ro si puteti avea sansa sa fiti castigatoare la tragerea la sorti.


Ingrediente mousse de ciocolata:

180 gr ciocolata Poiana amaruie, 65% cacao
180 ml smantana lichida pentru frisca
50 ml cafea espresso
3 albusuri
80 gr zahar pudra
coacaze si afine pentru decor

Mod de preparare mousse de ciocolata:





Rupem ciocolata bucatele si opunem intr-un bol.


Incalzim smantana lichida pana ajunge la punctul de fierbere, fara a o lasa sa fiarba insa, si o turnam peste ciocolata.


Amestecam pana cand ciocolata se topeste complet si amestecul devine omogen. Adaugam espresso si incorporam.  Lasam deoparte sa se raceasca.


Cand compozitia de ciocolata s-a racit mixam pana obtinem o crema.


Batem albusurile spuma tare. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.


Incorporam bezeaua in crema de ciocolata cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare , cu atentie sa nu se lase bezeaua.


Vom obtine o crema spumoasa, aerata.


Cu ajutorul unui pos spritam in pahare pentru desert mousse-ul de ciocolata si decoram cu fructe si frunzulite de menta. Dam la frigider doua-trei ore.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes