ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 apr. 2017

Pavlova vegetala din aquafaba


Aquafaba este practic zeama in care au fiert boabele de naut sau fasole, zeama care se comporta exact ca albusul de ou. Se preteaza foarte bine lichidul din conservele de naut sau fasole Sun Food, fiindca sunt preparate natural  si nu contin sare. 
Aquafaba poati fi folosita pentru a prepara bezele, pavlova, mousse de ciocolata, maioneza de post si multe alte minunatii, in principiu poate inlocui albusul acolo unde este nevoie.
Desi pare greu de crezut ceea ce vedeti in imagini este chiar o pavlova pregatita cu apa din conserva de naut, ba mai mult este absolut identica ca si gust cu ca din albusuri! Asadar incercati cu incredere, mai ales daca va numarati printre persoanele cu alergie la ou!




Ingrediente pavlova cu aquafaba:

pentru bezea:

200 ml lichid de la o conserva cu naut Sun Food
200 gr zahar pudra
2 lingurite amidon

 pentru decor:

frisca vegetala
capsuni, coacaze, afine
frunzulite de menta
Mod de preparare pavlova cu aquafaba:





Pentru prepararea bezelei pentru pavlova vom folosi lichidul de la o conserva cu naut.


Scurgem lichidul intr-un bol incapator. Eu am si strecurat lichidul.


Incepem sa mixam, mai intai cu viteza mai mare apoi trecem la viteza maxima.


Mixam pana obtinem o spuma asemanatoare cu spuma de albus. 


 Adaugam amidonul si zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare. In acest moment arata exact ca bezeaua de albus la aspect iar gustul este total neutru,  nu se va simti absolut deloc gustul de naut! 


Punem bezeaua intr-un pos si formam in tava tapetata cu hartie de copt o coronita de bezea. 


Coacem bezeaua la 110 grade pentru aproximativ o ora si jumatate. Decoram cu frisca vegetala, fructe proaspete si frunzulite de menta.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes