ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 apr. 2017

Oua glazurate cu ciocolata


Au ramas cateva zile pana la Pasti, printre cozonaci, drob, pasca si oua rosii haideti sa le facem si celor mici o surpriza dulce si sa ii rasfatam cu niste oua dulci, glazurate cu ciocolata.
Fiindca am fost intrebata adeseori ce tip de ciocolata folosesc pentru creme sau glazuri, va recomand ciocolata  Poiana amaruie, 65% cacao, se topeste foarte bine, se comporta exemplar in creme  si este ideala pentru glazuri deoarece se intareste foarte repede la temperatura camerei si datorita continutului ridicat de cacao va da un gust si mai intens preparatului! In plus  pretul este mai mult decat rezonabil ceea ce o face ideala pentru prajituri!

Daca pregatiti si voi acest desert savuros, sau daca pregatiti orice altceva folosind ciocolata Poiana nu uitati, faceti o fotografie in care sa includeti ambalajul tabletei de ciocolata, o incarcati pe site-ul www.poianaamaruie.ro si, saptamanal, puteti castiga prin tragere la sorti un mixer Kitchen Aid,robotul de bucatarie la care orice gospodina viseaza! Ar fi un minunat cadou de la iepuras, nu-i asa?


Ingrediente oua glazurate:

pentru blat:

4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri cacao

pentru crema:

80 gr ciocolata Poiana amaruie, 65% cacao
80 ml smantana lichida pentru frisca

pentru glazura:

160 gr ciocolata Poiana amaruie, 65% cacao
80 gr ciocolata Poiana aerata alba





Mod de preparare oua glazurate cu ciocolata:

Rupem ciocolata cubulete si o punem intr-un bol. Incalzim smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si o turnam peste ciocolata.


 Amestecam cu o spatula pana cand toata ciocolata este topita si dam crema la rece.


Cat sta crema la rece pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile apoi faina si cacao si incorporam. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25/35) Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 15 minute. Cand blatul este copt il scoatem din tava si il rasturnam invers. Decupam oua cu ajutorul unui decupator mecanic. Blatul il intoarcem invers fiindca astfel se decupeaza mai usor.


Fiecare ou din pandispan il vom taia in doua, pe lung si lipim bucatile intre ele cu crema de ciocolata. Dam la rece pana cand se intareste crema.


Cat stau ouale noastre dulci la rece vom pregati glazura. Pentru aceasta operatiune fie folositi un aparat special pentru topit ciocolata, fie topiti ciocolata la bain-marie (deasupra unui vas cu apa fierbinte aflat pe foc) fie o topiti la microunde.


Asezam ouale pe un gratar si incepem sa le grazuram. Le dam deoparte ca sa se intareasca glazura.


Topim ciocolata alba si o punem intr-un pos de unica folosinta.


Decoram ouale  dupa pricepere si imaginatie si lasam din nou sa se intareasca.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes