ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 mar. 2023

Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza

Am pus ochii pe rulada aperitiv cu rosii si crema de branza de multa vreme, dar cum lista mea cu retete in asteptare este destul de lunga, abia acum i-a venit randul.
Am vazut aceasta rulada pe multe site-uri culinare franceze, dar si pe multe site-uri maghiare, asadar e destul de populara, si nici nu ma mir la cat e de gustoasa si cat e de usor de facut. 

Va recomand si rulada de spanac, cu crema de branza, rulada aperitiv cu sunca si crema de branza, rulada de somon cu crema de branza si avocado, rulada de pui cu ierburi aromate, sau rulada cu ciuperci. Mai multe retete de aperitive gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetei)

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente rulada aperitiv cu rosii si crema de branza

pentru blat

50 g faina
30 g amidon
50 g pasta rosii
50 g unt topit
1 lingurita boia dulce
1 lingurita praf copt
3 oua

pentru crema

300 g crema branza
30 g unt moale
3-4 fire ceapa verde
sare dupa gust

Mod de preparare rulada aperitiv cu rosii si crema de branza

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile apoi adaugam untul topit si racit, boiaua si pasta de rosii si amestecam. Batem spuma albusurile. Incorporam compozitia de galbenusuri in compozitia de albusuri, cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare, cu atentie sa nu se lase albusul.


Adaugam faina, amidonul si praful de copt si amestecam, tot cu spatula, cu aceleasi miscari circulare. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelam, astfel incat sa avem un strat foarte subtire de aluat. Dimensiunea blatului a fost de 30/32 cm.

Coacem blatul in cuptorul preincalzit, pentru circa 8-10 minute. Blatul este subtire si se coace foarte repede, nu il lasati mai mult decat este necesar pentru ca se va intari, va deveni casant, si nu il mai veti putea rula.

Rasturnam blatul pe o alta hartie de copt, cu fata in jos. Desprindem hartia de copt cu foarte mare atentie, ca sa nu rupem blatul.

Cat se raceste blatul pregatim crema. Frecam crema de branza impreuna cu untul moale pana cand omogenizam si obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam sare dupa gust si ceapa tocata marunt. Intindem crema de branza pe toata suprafata ruladei si o nivelam in strat subtire.
Puteti folosi orice crema de branza: Philadelhia, Hochland, Delaco, cu conditia sa fie cremoasa. Puteti folosi chiar si crema de branza cu verdeturi, cu ierburi, etc, in functie de preferinte.

Rulam strans apoi infasuram intr-o hartie de copt, folie alimentara sau folie de aluminiu si dam la frigider peste noapte.

Dupa ce s-a racit taiem rulada felii cu un cutit foarte bine ascutit, pe care il vom sterge inainte de fiecare felie.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes