ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 mar. 2023

Frigarui de legume, marinate in stil grecesc







Frigaruile de legume, marinate in stil grecesc sunt foarte usor de pregatit, sunt foarte gustoase si merg de minute alaturi de diverse fripturi, sau, daca tineti post sau daca nu mancati carne, alaturi de niste orez. 

Pentru marinarea frigaruilor mi-a fost de ajutor aparatul de vidat Heinner HAV-EDC120WH
Cu ajutorul aparatului de vidat vom putea pastra alimentele proaspete pentru timp cat mai indelungat, evitand astfel risipa alimentara. Dar, ce mi-a atras atentia in mod deosebit la acest aparat este functia de marinare a carnii, astfel incat nu va mai fi nevoie sa asteptam pana a doua zi marinarea carnii, ci va fi gata in mai putin de 30 minute. Aparatul este prevazut cu furtunul pentru vidarea caserolelor, trebuie doar sa achizitionati separat o caserola compatibila cu acest aparat.

Aparatul de vidat Heinner are o putere de 120 W, videaza si sigileaza, avand atat functie pentru vidarea uscata, cat si pentru vidare uscata.



Ingrediente frigarui de legume, marinate in stil grecesc

1 dovlecel zuchinni
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 ardei gras verde
2 cepe rosii
cateva crengute cimbru sau oregano
cateva crengute rozmarin
2-3 catei usturoi
4-5 linguri ulei masline
4-5 linguri zeama lamai
sare de mare, piper macinat, 
fulgi de chilli
bete de frigarui

 

 
Mod de preparare frigarui de legume, marinate in stil grecesc

Spalam legumele. Taim dovleceii felii, ceapa o taiem in patru, iar ardeii ii taiem in bucati aproximativ egale.





Introducem legumele pe betele de frigarui, astfel incat sa intercalam in mod aproximativ egal legumele si sa combinam culorile astfel sa aiba si un aspect placut.


Asezonam frigaruile cu sare, piper si chilli proaspat macinate. Adaugam usturoiul pisat si crengutele de cimbru si rozmarin. Stropim cu zeama de lamaie si ulei de masline.


Pregatim pungile pentru vidat. cu ajutorul aparatului vom putea sa taiem pungile din sul exact la dimensiunea necesara, apoi sa le sigilam. Am pus cate doua frigarui intr-o punga, am turnat apoi in punga si tot uleiul de masline si zeama de lamaie ramasa pe farfurie si am vidat pungile, apoi le-am sigilat cu ajutorul aparatului de vidat Heinner


Am folosit functia pentru vidare umeda.  Observam cat de bine s-au vidat pungile, desi au avut destul de mult lichid.




Dupa circa 30 minute scoatem frigaruile. Incingem grill-ul si asezam apoi frigaruile.



Le frigem pe ambele parti, astfel incat sa ramana crocante.



Noi am pus langa frigarui si niste piept de pui pe grill si o salata cu otet balsamic, dar sigur, daca tineti post in aceasta perioada le puteti servi alaturi orez sau ce combinati va este voua pe plac.




Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes