ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 mar. 2023

Cartofi dulci copti la cuptor



O reteta atat de simpla si la indemana oricui, cartofii dulci copti la cuptor sunt un deliciu,  cu o salata alaturi vom obtine o masa completa, ce aduce organsmului un aport important de nutrienti, bineveniti mai ales acum, in perioada postului.
Cartoful dulce sau Batatul cu mai este denumit este acum la indemana oricui, il gasim cam in toate magazinele mari, este intre 7 si 10 lei kg in aceasta perioada si, daca aprofundam putin, vom vedea ca nu e deloc scump asa cum pare la prima vedere. De exemplu cartoful din imagine a avut circa 500 g, am facut si o salata mixta alaturi si am mancat jumatate eu, jumatate sotul, deoarece sunt cu mult mai gustosi si mai satiosi decat cartofii obisnuiti.
Va recomand si cartofii dulci la cuptor, cu sos de avocado si naut, cartofii dulci la cuptor, cu sos de iaurt, sau piureul de cartofi dulci. Mai multe retete cu cartofi dulci gasiti aici. Mai multe retete de post gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente cartofi dulci copti la cuptor

1 cartof dulce (cca 500 g)
2-3 linguri ulei masline
sare de Himalaya
1 lingurita boia dulce
1 lingurita praf usturoi
 
Mod de preparare cartofi dulci copti la cuptor
 
Spalam bine cartoful si il taiem in doua pe lungime. Ca sa aiba stabilitate vom taia putin si la baza, doar atat cat sa stea drepti.

Cu un cutit bine ascutit crestam miezul cartofilor, insa nu foarte adanc si vom avea grija sa nu crestam si coaja, ci doar interiorul.


 

Condimentam cartofii cu sare, boia si praf de usturoi, si stropim cu ulei de masline.



 Dam la cuptor, la 180 grade, pentru circa 30 minute, pana cand cartoful va deveni moale la apasare.

 


 

 Am servit cartofii alaturi de o salata mixta asezonata cu ulei de masline si crema de otet balsamic.

 


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Nu spun cum ca ar fi ceva gresit, pana la urma fiecare este indreptatit sa consume ceea ce doreste si cum doreste. Cartoful dulce l-am intalnit prima data in China acum 15 ani si il consum regulat de atunci. Am observat de-a lungul anilor doar doua modalitati de a-l gati. Copt la jar (sau cuptor) sau fiert la abur, dar simplu, nicio mirodenie. Aceste doua feluri mi se par singurele moduri plauzibile de a gati cartofii dulci. Ei sunt natural dulci iar a-i combina cu alte mirodenii mi se pare total peste mana. Mai vorbesc cu diferite persoane prin Romania care ii gatesc dupa tot felul de combinatii de mirodenii si nu prea agreaza gustul. Dupa ce le-am spus cum sa-l gateasca, si-au schimbat opinia despre el. Cartoful dulce este acea leguma pe care o savurezi ca atare.
    Dar repet, asta e o simpla parere a mea, as manca batate pana mi-ar cade dintii dar gatiti doar in acest mod.
    Si inca ceva: nu ii curatati de coaja mai ales daca sunt gatiti la abur. Coaja este absolut comestibila, doar trebuie spalati cum trebuie.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes