ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 feb. 2023

Cartofi dulci la cuptor, cu sos de avocado si naut

Reteta de cartofi dulci la cuptor, cu sos de avocado si naut pusesem ochii pe ea acum ceva vreme pe Pinterest, si iata ca acum le-a venit randul. Cartofii dulci, sosul acrisor, nautul ce confera o nota crocanta si patrunjelul ce vine cu un plus de prospetime sunt o combinatie de exceptie, iar per ansamblu experienta culinara e una deosebita.
Va recomand si cartofii dulci la cuptor, cu sos de iaurt si usturoi si muschiuletul de porc cu piure de cartofi dulci Mai multe retete cu cartofi dulci gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor) 

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente cartofi dulci la cuptor, cu sos de avocado si naut

1 cartof dulce (cca 600 g)
50 g naut boabe din conserva
3 linguri ulei de masline
sare, piper macinat,
boia dulce, praf de usturoi
cateva fire patrunjel
 
pentru sos
 
100 g  iaurt
1 avocado
suc de lime
sare dupa gust

Mod de preparare cartofi dulci la cuptor, cu sos de avocado si naut

Alegem cartofi mai mari si mai grosi. Ii spalam bine cu un burete abraziv, apoi il taiem in doua, pe lungime. Ca sa aiba stabilitate ii taiem putin pe fund, doar atat cat sa stea drepti.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit vom cresta miezul cartofilor, dar nu foarte adanc, ca sa se patrunda bine. Adaugam peste naut o lingura de ulei de masline, boia, praf de usturoi, sare si piper si amestecam bine. Punem nautul in tava, langa cartofi. Cartofii ii stropim cu 2 linguri ulei masline si ii presaram cu sare, piper, raf de usturoi si boia de ardei. Dam la cuptor, la 180 grade, cu ventilatie, pentru circa 30-40 minute, pana cand nautul devine crocant, iar cartofii sunt bine patrunsi.

  
Cat stau cartofii si nautul la cuptor vom pregati sosul. Punem iaurtul intr-un bol, adaugam avocado pe care il pasam bine cu o furculita (alegeti avocado moale) apoi adaugam sare si suc de lime dupa gust. Amestecam bine.
 

Cand cartofii sunt bine patrunsi si observam ca a inceput sa se desprinda coaja, ii scoatem pe un platou.

Punem pe fiecare cartof cate 1-2 linguri de sos.

Adaugam deasupra nautul crocant.

Apoi presaram deasupra patrunjel verde sau coriandru daca va place gustul.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes