ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 feb. 2023

Dutch baby pancakes

Dutch baby pancakes este practic o clatita mai mare, pregatita la cuptor, in traducere ar fi clatite olandeze pentru bebelusi, dar sunt cunoscute si sub denumirea de clatite germane sau puf olandez.  Pot fi pregatite atat in varianta dulce cat si in varianta sarata, in varianta sarata sunt potrivite mai ales la micul dejun alaturi de omlete, ochiuri, sunca, avocado, iar in varianta dulce cel mai frecvent sunt pudrate cu zahar si servite cu fructe, dar putem adauga si miere, frisca, crema de vanilie sau chiar ciocolata.

 Va recomand si clatitele cu finetti si capsuni, pancakes cu afine, clatitele bucovinene cu branza si stafide sau clatitele cu finetti si zmeura. Mai multe retete de clatite gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente dutch baby pancakes (clatite olandeze la cuptor)

125 ml lapte
60 g faina
2 oua

20 g unt
2-3 linguri zahar pudra
fructe de padure

Mod de preparare dutch baby pancakes (clatite olandeze la cuptor) 
 
 
Cea mai potrivita tigaie pentru pregatirea acestor clatite este cea din fonta. Daca nu aveti o tigaie din fonta atunci trebuie sa folositi o tigaie antiaderenta,  si de preferat mai groasa, dar care sa poata fi introdusa in cuptor. Tigaia din fonta o introducem in cuptorul incins. Cand s-a incins adaugam untul avand grija sa ungem si peretii laterali ai tigaii apoi introducem din nou tigaia in cuptor ca sa se incimga si untul. Reglam cuptorul la 220 grade, folosind si functia de ventilatie.

Cat se incalzeste tigaia noi vom pregati compozitia. avem nevoie de un blender sau de un robot de bucatarie, dar daca nu aveti nu va faceti griji, ies si daca le mixati bine cu un tel sau cu mixerul. Punem laptele, ouale si faina in vasul blenderului si mixam pana obtinem o comozitie omogena, cu o consistenta similara clatitelor obisnuite. Daca doriti puteti adauga si putina vanilie in compozitie. Scoatem tigaia fierbinte din cuptor, avand grija sa folosim o manusa ca sa nu ne accidentam. Turnam compozitia in tigaie si o introducem in cuptor. Eu am folosit o tigaie cu diametrul de 20 cm si din cantitatile date am obtinut o singura clatita. Urmatoarele le-am facut pe rand, pregatind separat compozitia pentru fiecare clatita in parte, dar o puteti face si toata o data si o impartiti apoi in mod egal.

Introducem clatita in cuptor pentru circa 20 de minute, si e de preferat ca macar in primele 10 minute sa nu deschidem deloc usa cuptorului. Vom observa ca aceasta va incepe la un moment dat sa se umfle si sa ia forme diferite, dar foarte interesante, chiar haioase as zice! Cand clatita este bine coapta in mijloc si rumenita pe margini o scoatem cu grija din cuptor.



Cu ajutorul unei site dese pudram clatita cu zahar si adaugam fructe dupa preferinta. Cum copiii mei adora fructele de padure eu am folosit zmeura, afine si coacaze rosii, dar puteti folosi orice fructe va plac. Ca sa poata fi mancata mai usor am taiat fiecare clatita in patru.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes