ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 feb. 2023

Briose cu ciocolata


 
Briosele cu ciocolata sunt preferatele tuturor copiilor, cu muuulta ciocolata, pufoase si gustoase, iar bucatelele de ciocolata din compozitie sunt surpriza dulce.  
 Elementul de noutate la aceste briose este ca au fost coapte la friteuza cu aer cald Heinner HAF2000FB
friteuza ce functioneaza si ca un cuptor, putand folosita chiar si pentru a incalzi mancarea.
. Puteti pregati cu ajutorul acestei friteuze pui la rotisor, cartofi prajiti, crispy strips de pui, aripioare crocante, peste sau creveti, puteti deshidrata fructe, dar il puteti folosi si pur si simplu ca pe un cuptor electric, astfel incat puteti incalzi pur si simplu mancarea sau puteti pregati briose sau alte bunatati! Friteuza cu aer cald Heinner HAF-B2000FB are putere de 2000W, capacitate cuptor de 11L, capacitate cos de preparare 4.5L si este prevazuta cu panou de comanda tactil, 8 programe de preparare, temporizator 4h, temperatura reglabila de la 30 la 200°C, tava pentru scurgerea uleiului, 3 rafturi pentru preparare cu aer cald, tija rotisor, maner pentru rotisor, oprire automata, picioare antialunecare. Puteti vedea aici cum am deshidratat citrice cu ajutorul acestei friteuze, aici puteti vedea cum am pregatit un pui la rotisor,  aici cum am deshidratat rosii cherry, iar aici cum am pregatit cartofi prajiti cu parmezan si usturoi. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)  



Ingrediente briose cu ciocolata

100 g ciocolata amaruie 65% cacao
100 g unt 82% grasime
4 oua
100 g faina
30 g cacao
100 g zahar
5 g praf copt
50 g bucati de ciocolata 





Mod de preparare briose cu ciocolata

Punem intr-un vas untul taiat cuburi si ciocolata rupta bucati. Punem deasupra unui vas la bain-marie si amestecam pana cand atat ciocolata cat si untul sunt topite complet. Le lasam deoparte sa se racoreasca.


Intr-un vas punem faina, zaharul pudra, cacao si praful de copt si le amestecam. 


 
Batem ouale atat cat sa le omogenizam si adaugam compozitia de ciocolata racita si amestecam pana la
omogenizare.
  

 

Amestecam compozitia cu ciocolata cu ingredientele uscate si amestecam pana la omogenizare. Adaugam bucatile de ciocolata, dar pastram si cateva pentru deasupra.


 
Ungem formele de briose cu unt topit si punem in fiecare cate o lingura de compozitie, cat sa umplem formele cam trei sferturi, pentru ca vor mai creste la copt. Punem deasupra cateva bucati de ciocolata. Din compozitia data au iesit 12 briose. Asezam briosele pe rafturile pentru preparare cu aer cald.


Punem raftul in friteuza, pe randul din mijloc. 


Setam temperatura la 200 grade si timpul la 15 minute apoi apasam butonul start. Eu am copt pe rand, cate 6 briose, dar daca doriti le puteti pune si pe toate 12, pe doua rafturi. 



Scoatem briosele, pe punem in hartiute si le asezam pe un gratar sa se raceasca. 



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes