ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 feb. 2023

Vita cu broccoli, in stil asiatic

 O reteta simpla si rapida, vita cu broccoli in stil asiatic este preparatul ideal pentru cina, mai ales atunci cand timpul si foamea ne preseaza. Puteti sa puneti alaturi si o portie de orez, merg foarte bine impreuna. 

Va recomand si vita cu legume stir-fry, noodles cu vita si legume, broccoli gratinat sau broccoli sote cu lamaie si usturoi. Mai multe retete cu carne de vita gasiti aici, mai multe retete cu broccoli gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

 Ingrediente vita cu broccoli, in stil asiatic

300 g carne vita
200 g broccoli
3 linguri sos soia
1 lingura sos worcester
3 linguri ulei susan
2 catei usturoi
2 cm radacina ghimbir
100 ml apa

Mod de preparare vita cu broccoli, in stil asiatic

Vom pregati mai intai carnea de vita, pe care o vom taia in fasii foarte subtiri (eu am folosit muschi de vita). Am pus fasiile intr-un vas si am turnat peste ele sosul de soia si am lasat carnea sa se marineze, la temperatura camerei, pentru circa 30 minute.

Cat se marineaza vita vom pregati broccoli. Desfacem broccoli in buchetele si apoi le vom taia in bucati mai mici.

Fierbem broccoli in apa cu putina sare, astfel incat sa ramana crocant. Il scoatem in apa foarte rece, eventual cu cuburi de gheata, pentru a-si mentine culoarea verde, dupa care il scoatem intr-o sita.

Scoatem fasiile de vita din sosul de soia, le scurgem bine, apoi le rumenim in uleiul de susan, la foc iute. sosul de soia in care am marinat carnea il pastram deoparte. Cand carnea este facuta adaugam usturoiul si ghimbirul date pe razatoare si lasam atat cat sa isi lase aromele.

Adaugam sosul de soia si sosul worcester.

Lasam pana cand scade sosul si se caramelizeaza usor apoi adaugam broccoli.

Adaugam apa si mai lasam cateva minute. daca doriti sa aiba consistenta unui sosputeti adauga si oo lingurita de amidon, pe care il diluati cu putina apa rece. Puteti servi acest preparat alaturi de o portie de orez.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes