ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 feb. 2023

Ciocolata calda cu spuma de lapte

Iubesc ciocolata calda, densa, cremoasa, cu un gust bogat, e o bautura care iti incalzeste toate simturile, mai ales iarna, dupa o zi la zapada. Ciocolata fauta in casa, si mai ales cea cu spuma de lapte este deosebit de gustoasa, dar si peste masura de aratoasa!
Pentru prepararea spumei de lapte am folosit Aparatul de spumat lapte Heinner HMFR-3006TFSS  astfel ca am avut o spuma densa si fierbinte, ce a adus un plus de gust si de aspect.
Aparatul de spumat lapte Heinner nu spumeaza doar lapte, ci poate prepara chiar si ciocolata calda sau ceai, avand o capacitate de 300 ml pentru spuma si 600 ml pentru lapte, ciocolata calda sau ceai. Are sase functii presetate si anume: spuma de lapte fierbinte si densa, spuma de lapte fierbinte si subtire, spuma de lapte rece, lapte cald, ciocolata calda si ceai fierbinte cu lapte. Aparatul este prevazut cu tel de spumare, filtru de ceai si un capac pentru ciocolata, iar recipientul pentru lapte este din inox si este detasabil.



Ingrediente ciocolata calda cu spuma de lapte

500 ml lapte (pt ciocolata calda)
300 ml lapte (pt spuma de lapte)
100 g ciocolata amaruie 65% cacao
2 linguri zahar
1 lingura amidon
optional: bezele


Mod de preparare ciocolata calda cu spuma de lapte

Mai intai vom pregati ingredientele. Pentru ca spumarea sa fie optima este important sa folosim lapte integral, rece, cu 3,5 %  grasime,  Ciocolata trebuie sa fie de buna calitate, de preferat ciooclata amaruie deoarece are continut mai ridicat de cacao. Eu am folosit lapte Pilos cu 3,5 si ciocolata Fin Carre cu 55%, cea pe care scrie ca este pentru gatit, ambele din Lidl. Amidon l-am folosit pe cel de la dr Oetker.
Vom topi ciocolata, eu un aparat special pentru aceasta operatiune, dar o puteti topi fie intr-un vas, la bain-marie, fie la microunde.

Punem in vasul aparatului laptele rece in care am adaugat ciocolata topita, zaharul tos si amidonul, pe care l-am diluat intai cu putin lapte rece. Nu trebuie sa depasiti nivelul maxim. Puteti folosi maxim 600 ml lapte. Eu am folosit 500 ml lapte fiindca am luat in calcul si ciocolata.


Punem capacul, cuplam aparatul la priza si rotim butonul la programul presetat pentru ciocolata calda apoi apasam start.

Cand ciocolata este gata vom auzi semnalul sonor. Indepartam vasul cu atentie si turnam ciocolata calda in pahare. Am obtinut o ciocolata densa si cremoasa, foarte gustoasa. 

Spalam vasul si accesoriile si pregatim spuma de lapte. Vom pune laptele in cana aparatului astfel incat sa nu depaseasca nivelul maxim pentru spuma de lapte. Putem folosi maxim 300 ml. Rotim butonul la unul dintre programele presetate si apasam butonul start. 

 

Eu am pregatit spuma de lapte fierbinte si groasa. Durata programului poate varia in functie de tipul de lapte. Cand spuma de lapte este gata o vom pune in pahare, peste ciocolata calda. 

 


Presaram deasupra cateva bezele. 



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes