ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 feb. 2023

Noodles cu vita si legume

Noodles cu vita si legume reprezinta un preparat chinezesc, cunoscut si sub denumirea Lo Mein si au ca ingrediente de baza taiteii cu ou, carne (care poate fi de vita, pui sau porc, sau chiar creveti) si legume. Eu ii prepar foarte des pentru ca imi plac foarte mult. De regula cumpar ingredientele necesare din Kaufland, preferatele mele sunt cele de la San'Shi, dar gasiti si in Carrefour, Auchan sau Selgros, sau la Lidl in cadrul saptamanii chinezesti. 

Va recomand si noodles cu pui si legume, salata asiatica cu taitei sau furnici in copac. Mai multe retete chinezesti gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente noodles cu vita si legume

 

250 g taitei cu ou (noodles)

200 g carne de vita 

1 morcov

1 ardei capia

30 g ciuperci urechi de lemn

3-4 fire ceapa verde

4-5 linguri ulei susan

1 cm radacina ghimbir

1 catel usturoi

2-3 linguri sos soia dulce

1 lingurita sos de stridii

3-4 linguri sos sweet chilli

Mod de preparare noodles cu vita si legume

Vom pregati mai intai toate ingredientele. Carnea de vita o vom taia fasii foarte subtiri, pe care le vom marina in 2-3 linguri sos soia, pentru circa 30 minute.

Ciupercile urechi de lemn le-am cumparat deshidratate, apoi am turnat apa oparita peste ele si le-am lasat sa se hidrateze. Veti observa ca isi vor mari volumul de 3-4 ori. Cand s-au hidratat le scurgem, le lasam sa se racoreasca, apoi le taiem fasii. Morcovul il spalam, il curatatm de coaja si il taiem in bastonase subtiri. Spalam ardeiul, indepartam cotorul si il taiem fasii. Ceapa verde o taiem cubulete.
Curatam ghimbirul de coaja apoi dam pe razatoarea mica atat ghimbirul cat si catelul de usturoi.

Intr-un wok incingem uleiul de susan si adaugam carnea de vita pe care am scurs-o de sosul de soia. Sosul de soia in care s-a marinat carnea nu il aruncat, dupa ce carnea s-a gatit il adaugam in wok.

Adaugam ghimbirul si usturoiul si lasam atat cat sa isi elibereze aromele.

Adaugam bastonasele de morcov si le sotam usor.

Adaugam apoi ardeiul si ciupercile si le sotam usor. La final legumele trebuie sa fie usor crocante.

Adaugam sosul sweet chilli si sosul de stridii si lasam circa jumatate de minut, cat sa se imprieteneasca aromele.

Taiteii ii preparam conform indicatiilor de pe ambalaj apoi ii scurgem bine de apa si adaugam in wok.

Amestecam si adaugam ceapa verde.

Optional presaram putin susan, apoi ii putem servi.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes