ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 mar. 2023

Clatite tiramisu

Iubim clatitele si iubim tiramisu, dar ce spuneti de o portie de clatite tiramisu? Sunt senzationale, foarte gustoase, aratoase, usor de pregatit, si vor impresiona cu siguranta pe oricine!
Practic niste clatite cu cacao, pline cu crema de mascarpone cu frisca, in mijlocul carora avem un piscot savuros insiropat cu cafea. 
Va recomand si clatitele cu finetti si capsuniclatitele bucovinene cu branza si stafideclatitele olandeze sau clatitele americane cu afine. Mai multe retete de clatite gasiti aici. Mai multe retete de tiramisu gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

 

Ingrediente clatite tiramisu

pentru clatite

2 oua 
200 gr faina 
3 linguri cacao
200 ml apa minerala 
200 ml lapte 
100 ml ulei pentru copt

pentru crema

500 g mascarpone
300 ml frisca lichida
200 ml cafea indulcita
10 piscoturi sampanie
 
2-3 linguri cacao pentru decor 

Mod de preparare clatite tiramisu
 
Batem usor oul impreuna cu laptele. Adaugam faina si cacao si amestecam bine, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Incepem sa adaugam apa minerala, putin cate putin si amestecam pana la omogenizare. Trebuie sa rezulte o compozitie care va curge din lingura, daca este prea groasa adaugati apa minerala, daca e prea subtire adaugati faina. Cantitatea de apa minerala folosita poate fi usor variabila.
 

Incingem o tigaie speciala pentru clatite, o ungem cu ulei cu ajutorul unei pensule de patiserie, apoi  luam cu polonicul compozitie si o turnam in tava, apoi aplecam tigaia in toate directiile astfel incat compozitia sa fie repartizata uniform pe toata suprafata acesteia. La final trebuie sa obtinem o clatita destul de subtire, daca este prea groasa va ramane cruda.

Coacem clatitele pe ambele parti apoi le lasam deoparte sa se raceasca. Eu am folosit o tigaie cu diametrul de 28 cm si am obtinut 10 clatite.

Pregatim apoi crema. Frisca lichida trebuie sa fie rece, direct de la frigider. Eu am folosit frisca Pilos din Lidl, cea cu 36%  grasime. Punem intr-un bol frisca lichida, zaharul pudra si mascarponele si mixam pana cand va avea consistenta unei creme. Nu insistati cu mixatul pentru ca s-ar putea taia crema.

 

Pregatim o cafea pe care o vom indulci dupa gust si o vom lasa deoparte sa se raceasca. Eu am folosit cafea espresso sar voi puteti folosi orice tip de cafea va place.Punem clatita pe un platou si asezam in mijloc crema. Vom lasa mai mult spatiu pe laterale, si mai putin sus si jos.


In partea de jos, chiar in mijloc, peste crema, vom pune un piscot de sampanie pe care le-am insiropat in prealabil cu cafea.


Tragem partea de jos a clatitei peste piscot astfel incat sa il acoperim in intregime.


Tragem apoi partea din dreapta peste crema si apoi partea din stanga, formand un plic.

Incepem sa rulam incepand de la baza unde am asezat piscotul.

Formam pe rand toate clatitele si le asezam pe un platou.

Cu ajutorul unei site dese vom pudra clatitele cu cacao, pe toata suprafata.

Le dam la frigider de preferat peste noapte, vor fi cu mult mai bune.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes