ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 mar. 2023

Sarmale de post, cu soia si ciuperci

Chiar daca nu obisnuim sa tinem post, ne plac sarmalele de post si le facem ori de cate ori avem ocazia. Si, pentru ca aveam o caserola cu ciuperci in frigider, astazi am pregatit niste delicioase sarmale cu soia si ciuperci, ce s-au bucurat de un real succes. 
Mai multe retete de sarmale gasiti aici, mai multe retete de post gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente sarmale de post, cu soia si ciuperci

1 varza murata
2 cepe mari
100 ml ulei
500 g ciuperci
100 g soia granule
100 g orez
4-5 linguri bulion
sare, piper
cimbru, boia
2 linguri malai
1 legatura marar

Mod de preparare sarmale de post cu soia si ciuperci

Vom pregati mai intai umplutura pentru sarmale. Avem doua modalitati prin care putem face asta, fie amestecam la rece ingredientele pentru umplutura, fie le vom prepara termic in prealabil. Eu am ales a doua varianta, asa ca am inceput prin a toca marunt ceapa si a o cali in ulei, doar atat cat sa devina sticloasa, fara a o rumeni.


Adaugam ciupercile curatate si tocate marunt si le lasam atat cat sa se inmoaie usor. eu am folosit ciuperci proaspete, dar puteti folosi si din conserva.


Adaugam granulele de soia si le incorporam. Le lasam cat sa absoarba lichidul lasat de ciuperci.

Adaugam bulionul si amestecam.

Adaugam orezul.

Adaugam malaiul, care a rolul de a lega compozitia, sare, piper, boia si cimbru dupa gust, si apoi adaugam mararul proaspat tocat marunt si omogenizam compozitia. Betele de marar nu le vom arunca, le vom folosi pentru a le pune la fundul vasului in care fierbem sarmalele.

Lasam deoparte umplutura ca sa se raceasca si sa se umfle putin orezul. Cat se raceste compozitia pregatim varza, pe care o vom scurge bine si o vom taia bucati. Cea mai buna varza pentru impachetat sarmalele este cea care a stat in prealabil la congelator. Mama mea in fiecare an imi pregateste frunze de varza murata pentru sarmale: le taie, le pune in pungi pe care noteaza numarul de bucati si le congeleaza. Se pastreaza foarte bine, iar sarmalele vor fi mult mai usor de rulat cu varza care a fost congelata in prealabil. Infasuram sarmalele, una cate una, avand grija sa presam bine la capete ca sa nu se desfaca la fiert.

Procedam astfel pana terminam toata umplutura. Din cantitatile date mi-au iesit 60, dar numarul lor depinde si de cat de mari le faceti.



Asezam pe fundul vasului betele de marar si cateva frunze de varza. Asezam sarmalee, punem cate o lingura de bulion pe fiecare strat, apoi adaugam deasupra punem fie varza tocata, vie frunze de varza. Completam cu apa. Eu am fiert sarmalele la multicooker-ul Heinner HMCK-5BK dar sigur, le puteti fierbe si intr-o oala pe aragaz, sau la cuptor. Eu prefer varianta multicooker-ului deoarece sarmalele nu se vor lipi, si pot chiar pleca de acasa fara sa imi fac probleme.


Cand sunt fierte servim sarmalele cu mamaliga si ardei iute.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes