ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 feb. 2023

Churros, gogosi spaniole

Churros sunt un fel de gogosi lungi si subtiri, spaniole sau portugheze, facute din aluat oparit, similar celui de eclere. Churros sunt crocante la exterior si moi la interior, si dupa prajire se dau prin zahar tos amestecat cu scortisoara si pot fi servite alaturi de sos de ciocolata sau diverse alte sosuri. Se fac foarte usor si sunt delicioase, copiii le vor aprecia in mod deosebit mai ales datorita formei acestora. 

Va recomand si gogosile rasucite, gogosile dospite, gogosile de post, gogosile in foi, gogosile cu mere sau gogosile americane glazurate cu ciocolata. Mai multe retete de gogosi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

 

Ingrediente churros, gogosi spaniole:

200 ml apa
50 g unt
150 faina
2 oua
 
3 linguri zahar tos
un praf scortisoara
ulei pentru prajit

Mod de preparare churros, gogosi spaniole


Punem intr-un vas apa si untul taiat cubulete.


Punem vasul pe aragaz, si, cand ajunge la punctul de fierbere il dam deoparte si adaugam faina, toata deodata.

Incepem imediat sa amestecam vertiginos cu o lingura de lemn.

Continuam sa amestecam pana cand se uniformizeaza toata compozitia.  O lasam deoparte sa se raceasca.

Cand aluatul s-a racit incepem sa adaugam ouale, pe rand. Dupa ce am incorporat total primul ou in compozitie incepem sa il incorporam pe al doilea.

La final vom obtine o compozitie exact ca cea de eclere, o compozitie care nu curge din lingura, dar sificient de moale astfel incat sa poata fi spritata.

Punem compozitia intr-un pos.

Vom folosi un dui cu cap stea. Incingem uleiul si vom praji gogosile in baie de ulei. Le vom sprita direct in tigaie si ne vom folosi de un foarfec de bucatarie ca sa taiem aluatul.

Le prajim pe ambele parti, astfel incat sa se rumeneasca  si sa fie usor crocante. Daca uleiul nu va fi bine incins vor absorbi prea mult ulei si vor deveni gretoase.

Le scoatem intr-o sita, ca sa scapam de excesul de ulei.

Cand s-a scurs excesul de ulei le scoatem pe un platou.

Punem pe o farfurie zaharul tos si il amestecam cu scortisoara. Adaugati scortisoara dupa gust, sau, daca nu va place ideea, puteti renunta la ea. Dam fiecare churros prin zahar.

Sunt foarte bune atat simple, cat si cu sos de ciocolata sau diverse sosuri de fructe.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes