ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 feb. 2017

Gogosi americane cu ciocolata


 Cu sigurata de multe ori ati vazut aceste celebre gogosi in filmele politiste americane. Gogosile americane glazurate  cu ciocolata, "american donuts", se gasesc acum si la noi, pe litoral cel putin abunda chioscurile ce vand astfel de gogosi, si totusi desi sunt la tot pasul la toate sunt cozi considerabile!
Sunt asemanatoare cu gogosile noastre, ceea ce le diferentiaza este forma de inelus si faptul ca sunt glazurate si decorate cu diverse bombonele.  Pot fi atat prajite in ulei cat si coapte in cuptor, ambele variante sunt delicioase! Va recomand si gogosi dospite, gogosi de post, sau gogoselele rapide cu iaurt. Mai multe retete de gogosi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete).

Ingrediente gogosi americane cu ciocolata: (pentru 60 bucati)

pentru gogosi:

800 gr faina
300 ml lapte
2 oua
100 gr zahar
100 gr unt topit
1 lingurita extract de vanilie
25 gr drojdie proaspata

pentru glazura de ciocolata neagra

300 gr ciocolata neagra
100 gr smantana dulce pt frisca

pentru glazura de ciocolata alba:

200 gr ciocolata alba
50 gr smantana dulce pt frisca
optional coloranti alimentari

pentru decor:

bombonele
decoratiuni de ciocolata
zahar cristalizat
50 gr ciocolata alba, topita







Mod de preparare gogosi americane cu ciocolata:

Frecam drojdia cu doua linguri de zahar pana se lichefiaza. Adaugam cateva linguri lapte si o lingura faina si amestecam pana obtinem o compozitie ca o smantana.  Lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Punem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia, laptele caldut in care am topit zaharul, ouale batute usor si extractul de vanilie. Incepem sa framantam si adaugam untul topit. Vom obtine un aluat compact care nu se lipeste de maini pe care il vom lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cantitatea de faina poate varia usor in functie de gradul de absortie a acesteia si de cat de mari sunt ouale, asadar va recomand sa puneti initial cu cca 100 gr faina mai putin si la final daca mai este nevoie sa mai adaugati.
Puteti prepara acest aluat si la masina de paine, caz in care veti inlocui cele 25 gr drojdie uscata cu 7 gr de grojde uscata. Ingredientele le veti pune in masina in ordinea prevazuta in cartea masinii, de regula mai intai cele umede apoi cele uscate. 



Candaluatul a dospit il rasturnam pe suprafata de lucru presarata cu faina si il framantam usor ca sa obtinem o bila compacta.


Intindem aluatul intr-o foaie nu foarte groasa. Cu ajutorul unui pahar decupam cercuri din aluat.


Cu un decupator de fursecuri vom decupa cate un cerculet mic in mijlocul fiecarui cerc mare obtinand astfel nste ineluse din aluat. Exista in comert forme speciale pentru decupat aceste gogosi.


La final am obtinut 60 de ineluse nu foarte mari. Daca le faceti mai mari va vor iesi in jur de 40 bucati.


Le lasam la dospit pentru circa 30 minute.


Prajim gogosile in baie de ulei, bine incins.


Prajim gogosile pe ambele parti. Daca doriti puteti sa coaceti gogosile la cuptor, insa va trebui sa le ungeti cu ulei pe toata suprafata in prealabil.


Le scoatemintr-o sita ca se eliminam surplusul de ulei.


Smantana lichida impreuna cu ciocolata le punem intr-un vas, la foc mic si amestecam pana se omogenizeaza compozitia si ciocolata este perfect topita. Daca doriti adaugati si coloranti, insa aveti grija, nu orice coloranti sunt compatibili cu ciocolata.
Punem ciocolata intr-un vas larg si scufundam fiecare gogoasa in ciocolata ( partea de deasupra) apoi le asezam pe un platou.


Cat glazura nu este inca topita presaram bombonelele sau decoratiunile din ciocolata. Daca aveti copii cu siguranta vor fi foarte incantati sa va ajute atat la operatiunea de glazurare dar mai ales la cea de decorare!


Pe unele dintre ele am trasat dungi din ciocolata alba, topita.


Lasam sa se intareasca glazura.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes