ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 feb. 2017

Tort inimioara cu crema de ciocolata si piersici



Iubirea o putem sarbatori in fiecare zi, dar si de Valentine's Day sau de Dragobete, nu e nimic rau in asta, e mai rau sa nu iubesti si sa ai sufletul plin de ura. Eu de Valentine's Day sarbatoresc ziua in care mi-am cunoscut jumatatea, acum cativa ani buni in urma, pe vremea cand inca nu auzisem de aceasta sarbatoare, asa ca pentru mine semnificatia acestei zile este foarte speciala!
Daca sarbatoriti iubirea, indiferent ca o sarbatoriti acum sau in orice alta zi, va recomand sa incercati acest tortulet minunat, e un tort foarte simplu, fara pretentii, dar foarte gustos, o feliuta din acest tort ar completa perfect o cina romantica! Si ca sa echilibrez gusturile am folosit si delicioasele piersici de la prietenii mei Sun Food!



Ingrediente tort inimioara cu crema de ciocolata si piersici:

pentru blat:

2 oua
2 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri apa
2 linguri cacao
2 linguri faina

pentru jeleul de piersici:

5 gr gelatina

pentru crema de ciocolata:

200 gr ciocolata
200 ml smantana dulce pt frisca
200 ml frisca batuta

pentru glazura si decor:

100 gr ciocolata
100 gr smantana dulce pt frisca
piersici
menta




Mod de preparare tort inimioara cu crema de ciocolata si piersici:

Pentru blat mixam albusurile pana se spumeaza, adaugam zaharul si mixam pana rezulta o bezea tare si lucioasa.
Adaugam galbenusurile, uleiul si apa si amestecam cu o spatula sau cu o lingura de lemn cu miscari circulare pana se incorporeaza in compozitie. sub nici o forma nu mai folositi mixerul fiindca se va lasa albusul. Adaugam faina si cacao si amestecam pana la omogenizare.
Turnam compozitia in forma de tort in forma de inima cu margini detasabile (diametru forma 22 cm) si coacem la 180 grade pentru 20 minute.
Blatul va fi subtire, sub nici o forma nu adaugati praf de cop fiindca veti obtine un blat denivelat si cu gauri in interior.


Scoatem blatul din forma si il lasam sa se racoreasca.


Asezam blatul in aceeasi forma in care l-am copt si il insiropam cu jumatate din siropul din compotul de piersici. Eu am pus blatul cu fundul in sus ca sa se insropeze mai usor.


Piersicile din compot le vom taia cubulete. Pastram doua jumatati de piersica pentru decor.


Asezam peste blat un strat de piersici. Gelatina o preparam dupa indicatiile de pe ambalaj,o adaugam in zeama de compot ramasa, amestecam energic pentru ca gelatina sa fie repartizata uniform si turnam peste piersici.


Pregatim crema de ciocolata. Punem pe foc 200 ml de smantana dulce pentru frisca impreuna cu 200 gr ciocolata si amestecam continuu ca sa se topeasca. Aceasta nu trebuie sa fiarba, o lasam pe foc doar pana ajunge la punctul de fierbere.


Dam deoparte sa se racoreasca dar nu o lasati nici foarte mult fiindca se intareste.


Frisca batuta oamestecam cu ciocolata topita. Atentie ciocolata topita nu trebuie sa fie fierbinte!


Punem crema peste stratul de persici, nivelam si dam la frigider cateva ore.


Trecem un cutit pe margini ca sa desprindem de forma apoi scoatem marginile detasabile.



Pregatim glazura. Punem smantana pentru frisca si ciocolata la foc mic si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca usor si glazuram tortul. Trasam conturul inimioarei cu cateva cubulete de piersici si frunzulite de menta. Dam tortul la rece pentru cel putin o ora.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes