ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 feb. 2017

Bezele inimioare in doua culori



Dupa ploaia de inimioare din online de pe 14 februarie vin si eu cu inimioarele mele din bezea si nu ca sa sarbatoresc Valentine's Day si nici Dragobetele, ci ca sa sarbatoresc 19 ani de cand mi-am cunoscut jumatatea, 19 ani frumosi, cu bune si cu rele, 19 ani in care am invatat sa iubim, am invatat sa ne respectam reciproc, am invatat si inca invatam sa fim cei mai buni parinti pentru copiii nostri, 19 ani fericiti!
Bezelele sunt un desert preparat din albus si zahar, sunt foarte usor de facut insa exista cateva reguli de la care nu ar trebui sa ne abatem daca dorim sa obtinem bezele perfecte:

  •  Albusurile le separam cu mare atentie de galbenusuri, orice urma cat de mica de galbenus ar putea compromite bezelele
  • Albusurile trebuiesc separate de galbenusuri cu cel putin doua trei zile inainte de folosire si lasate la frigider ca sa se  "invecheasca"
  • Albusurile le scoatem cu circa o ora din frigider inainte de preparare pentru a ajunge la temperatura camerei
  • Ca sa batem albusurile vom folosi un bol cu volum mare, de preferat din inox, si il vom degresa frecandu-l cu o jumatate de lamaie.
  • Bezelelese spriteaza in tava si se coc imediat dupa ce le-am pregatit, in caz contrar acestea se vor lasa la copt
  • Temperatura cuptorului este obligatoriu sa fie foarte mica, bezelele practic trebuie sa se usuce, in caz contrat ele se vor rumeni, nu vor mai ramane albe.  
  • Cand desprindeti bezelele de pe hartia de copt incercati sa trageti de hartie, nu de bezea, findca bezeaua s-ar putea sfarama.
Ingrediente bezele inimioare in doua culori:

4 albusuri
un praf sare
250 gr zahar tos
jumatate de lamaie
colorant alimentar rosu




Mod de preparare bezele inimioare in doua culori:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Asa cum am scris mai sus, mai intai frecam bolul in care batem albusurilecu jumatatea de lamaie ca sa il degresam.


Incepem sa adaugam zaharul in mai multe transe si mixam in continuare. Nu adaugam urmatoarea transa de zahar pana cand prima transa nu a fost dizolvata complet. La final obtinem o bezea tare, lucioasa si ferma.


Doua, trei linguri de bezea le amestecam cu o picatura de colorant alimentar. Pe dosul posului cu care vom sprita bezelele trasam 4-5 linii din bezeaua colorata apoi intoarcem posul si il umplem cu bezeaua alba.


Eu am printat un sablon cu inimioare pe care l-am pus sub hartia de copt. Am spritat bezeaua, dupa contur, apoi am tras sablonul de dedesupt.


Am spritat si cateva bezele mici, rotunde, pe care le-am folosit ulterior pentru decorarea unor tarte.
Am copt bezelele in cuptorul preincalzit la 110 grade pentru 45 minute. Daca aveti un cuptor obisnuit, fara reglaj le coaceti cu focul la minim si cu usa cuptorului intredeschisa.


Bezelele noastre sunt gata:


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes