ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 feb. 2017

Tarta cu crema de vanilie, ananas si portocale rosii



As fi vrut sa postez ieri aceasta minunata tarta si sa o dedic tuturor indragostitilor, din pacate nu am reusit, insa cum dragostea nu are nevoie de o zi anume pentru a fi sarbatorita, ea insasi fiind o sarbatoare a sufletului, va aduc astazi reteta, in speranta ca va va servi ca inspiratie. In plus se apropie 8 martie si poate fi o buna ocazie sa pregatiti aceasta tarta pentru femeile din viata voastra, fie ele bunici, mame, sotii sau fiice!
Despre tarta in sine nu sunt prea multe de spus, imaginile vorbesc de la sine, e o tarta simpla, dar foarte gustoasa, trebuie sa o incercati ca sa va convingeti!
Si ce altceva puteam folosi in prepararea acestei tarte decat minunatul ananas rondele de la prietenii mei Sun Food, ananas ce a dat o savoare aparte tartei dar si un aspect deosebit. Pentru un plus de culoare am adaugat delicioasele portocale rosii si pentru o nota de prospetime am presarat frunzulite de menta, crema de vanilie a desavarsit acest tablou si in final am obtinut o tarta extraordinara!



Ingrediente tarta cu crema de vanilie, ananas si portocale rosii:

pentru aluat:

50 gr unt
50 gr zahar pudra
1 ou mic
3 linguri apa
125 gr faina

pentru crema de vanilie:

250 ml lapte
2 galbenururi
50 gr zahar
20 gr amidon
1/2 pastaie vanilie

pentru toping si decor:

3 portocale rosii
1 galbenus
1 lingurita lapte
frunzulite de menta
1 lingura zahar pudra






 Mod de preparare tarta cu crema de vanilie, ananas si portocale rosii:

Pregatim mai intai aluatul de tarta. Modalitatea de pregatire a aluatului o puteti gasi aici. (click pe cuvantul subliniat pentru reteta.



Cat aluatul sta la frigider pregatim crema de vanilie. Modalitatea de preparare a cremei de vanilie o gasiti aici.
(click pe cuvantul subliniat pentru reteta)

 Scurgem ananasul de sirop si portocalele le curatam de coaja si le feliem.


 Intindem o foaie de aluat rotunda pe care o vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt. Intindem un strat de crema de vanilie dar nu pe toata suprafata ci lasand libere marginile. Asezam peste crema de vanilie portocalele rosii si deasupra ananasul.




Tragem marginile tartei peste umplutura facand din cand i cand niste pliuri pe care le vom presa usir cu degetele ca sa nu se desfaca la copt. Ungem aluatul cu galbenus batut cu lapte.


Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru circa 40 minute. Pudra cu zahar si presaram crengute de menta.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes