ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 feb. 2017

Orez integral cu legume


Orezul integral este mult mai usor agreat de organism decat orezul alb, se digera mai usor si poate tine sub control tensiunea arteriala si colesterolul. Este bogat in proteine si nutrienti avand o multime de efecte benefice. Orezul integral cu legume nu este doar foarte gustos ci si foarte satios.
Am folosit orez integral de la Solaris, pe care fie il puteti comanda online pe site-ul lor, fie il puteti gasi in magazinele de tip Plafar. Si fiindca a venit vorba de Solaris, si fiindca tot suntem in luna iubirii va recomand si noile uleiuri esentiale premium Selection d'Or de menta, portocala, tea tree, eucalipt, lavanda si multe alte arome deosebite, 26 in total, in sticlute elegante, cu pipeta, acum mult mai usor de folosit!
Se pot folosi in lampa de aromoterapie, in uleiul de masaj sau in scop terapeutic prin inhalatii cu 2-3 picaturi intr-un vas ceramic cu apa fierbinte. Preferatul meu este categoric cel de portocale, in casa mea miroase ca intr-o livada cu portocali, acum!



Ingrediente orez integral cu legume:

1 vanata mica
1 zucchini
1 ardei capia
1 fir praz








Mod de preparare orez integral cu legume:

Orezul integral ilvom pune la inmuiat cu cateva ore inainte sa il fierbem. Scurgem apa in care a stat la inmuiat si il vom pune la fiert in 600 ml apa. Adaugam o lingurita belsug de mirodenii dulce (doar legume deshidratate, fara nici un fel de adaos) si il lasam sa fiarba pana va absorbi toata apa. Daca este nevoie sa mai fiarba dar a scazut toata apa mai adaugati putina apa clocotita.



Spalam legumele, taiem dovlecelul felii, ardeiul fasii, vanata o taiem cuburi iar prazul il vom taia in rondele. Pune toate legumele intr-o tigaie antiaderenta, stropim cu ulei de masline si le sotam usor. 


Cand legumele sunt gatite, dar raman usor crocante vom adauga orezul integral fiert si amestecam.


Trebuie sa precizez ca orezul integral nu are aceeasi consistenta cu cea a orezului obisnuit dupa fierbere si nici acelasi gust. Noua ne-a placut extraordinar de mult orezul integral cu legume si cu siguranta il vom mai pregati si de-acum inainte.



Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes