ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 oct. 2017

Gogosi rasucite


Exista cineva caruia sa nu ii placa gogosile, rezista cineva in fata mirosului de gogosi calde? Eu cu siguranta nu, si ori de cate ori trec ppe langa gogoseria din cartier si simt mirosul de gogosi, cum ajung acasa, cum ma apuc de framantat. Din fericire nu trec prea des pe langa acea gogoserie, ca altfel nu stiu cum m-as fi descurcat. Am facut multe tipuri de gogosi, insa preferatele mele sunt gogosile rasucite, delicioase, pufoase, vanilate, pudrate cu zahar, parca nimic nu se compara cu ele!
Va  recomand si gogosi dospite, gogosi de post, gogosi in foi sau gogosi cu branza. Mai multe retete de gogosi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.



Ingrediente gogosi rasucite

1 kg faina
500 ml lapte
100 gr unt topit
100 gr zahar
2 oua
25 gr drojdie proaspata
vanilie
zahar pudra



Mod de preparare gogosi rasucite


Punem faina cernuta intr-un bol si facem o adancitura in mijlocul acesteia. Frecam drojdia cuo lingurita de zahar si frecam pana se lichefiaza drojdia. Adaugam putin lapte si putina faina si lasam la loc cald pana incep sa faca bule. Adaugam maiaua astfel obtinuta peste faina. Dizolvam zaharul in laptele caldut si il adaugam, apoi adaugam si ouale batute usor. Adaugam vanilia si incepem sa framantam, ajutandu-ne din cand in cand de untul topit.
Framantam pana obtinem un aluat compact, care nu se lipeste de maini. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.  Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu ulei.



Imoartim aluatul in 20 bucati, aproximativ egale. Luam fiecare bucata de aluat si  o rulam formand un sul de 35 cm.  


Rasucim de la mijloc si unim capetele, presand usor ca sa nu se desfaca la prajit.



Gogosile astfel  formatele mai lasam cateva minute la dospit.


Prajim gogosile in baie de ulei bine incins.


Le rumenim pe ambele parti.


Le scoatem pe servete absorbante ca sa scapam de surplusul de ulei, apoi le pudram cu zahar.


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes