ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 oct. 2017

Prajitura Alcazar


O prajitura rafinata, cu gust subtil de nuca si vanilie, o explozie de gust si arome, prajitura Alcazar s-a adaugat listei de prajituri nelipsite de pe mesele festive de la noi din familie. Ca orice prajitura de casa prajitura Alcazar ne incanta cu gustul ei unic si bogat, de savoarea data de ingredientele folosite.
Nu stiu daca este neaparat o reteta din copilarie, insa mie gustul ei asta imi nspira. In caietul cu retete al mamei nu am gasit-o, am vazut-o pe acest blog, mi-a placut, asa ca am reprodus-o si eu, cu mici modificari in privinta cremei. Multumesc Mirela peentru reteta! 
Va recomand si prajitura Krantz, prajitura Greta Garbo, prajitura Regina Maria sau prajitura cu nuca si capuccino! Mai multe retete de prajituri gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.


Ingrediente prajitura Alcazar

pentru foi:

9 albusuri
9 linguri zahar
18 linguri nuca macinata
un praf sare

pentru crema

9 galbenusuri
18 linguri zahar
1 lingurita amidon
1 lingurita extract vanilie
300 ml lapte
200 gr unt
2 linguri cacao

pentru glazura

200 gr ciocolata amaruie
100 ml smantana pt frisca
50 gr unt




Mod de preparare

Mixam albusurile cu un praf de sare pana cand devin spumoase si nu se desprind de pe castron.


Adaugam zaharul, putin cate putin, si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.


Adaugam nuca macinata.


Amestecam cu o spatula, cu grija sa nu se lase bezeaua.


Impartim compozitia in trei si coacem trei foi, pe rand, in tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava 32/35)


Coacem pentru circa 10-15 minute, in cuptorul preincalzit, la 180 grade.


Lasam foile sa se raceasca complet apoi le intoarcem prima foaie cu fata in jos, direct in tava pe care vom monta prajitura. Desprindem cu mare atentie hartia de copt. In prima faza m-am temut ca nu voi reusi si ca se va rupe foaia, insa daca o manevrati cu grija nu se va intampla nimic.


Pregatim crema. Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc si capata consistenta cremoasa. La final adaugam amidonul si mixam doar cat sa fie incorporat in compozitie. Adaugam laptele fiert si punem compozitia la fiert, la foc mic. amestecam continuu ca sa nu se lipeasca si cand incepe sa se ingroase adaugam extractul de vanilie si o lasam deoparte sa se racoreasca. Mixam untul si il incorporam in crema de vanilie rece, putin cate putin.
Impartim crema in doua si in una din ele adaugam cacao. Intindem pe prima foaie crema de vanilie.


Asezam a doua foaie peste crema de vanilie, desprindem hartia de copt si apoi intindem peste ea crema de vanilie cu cacao.


Punem peste crema cu cacao cea de a treia foaie. Intr-un vas punem ciocolata rupta cubulete, smantana pentru frisca si untul, si le lasam la foc mic, amestecand continuu, pana cand sunt complet topite. Turnam glazura peste prajitura.


Dam prajitura la frigider, de preferat peste noapte, si apoi o taiem cu un cutit pe care il trecem prin jet de apa fierbinte.


Distribuie daca iti place:

11 comentarii :

  1. Arata delicios! M-a atras cantitatea de crema pe care o are aceasta prajitura, de-abia astept s-o incerc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua!Am facut ieri aceasta prajitura.Pur si simplu delicioasa.Se topeste in gura de buna ce e.O zi frumoasa.Flori

    RăspundețiȘtergere
  3. Arată foarte bine. Felicitări pentru retete!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. crema tb sa fie moale cand o luam de pe aragaz? inainte de a pune untul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand o lua de pe aragaz crema este moale, dar dupa ce se raceste va avea consistenta unei budinci.

      Ștergere
  5. Super prăjitură.Sa mâncat într-o clipă.Am sa repet rețetă de cate ori e nevoie .Multumesc ptr rețetă!

    RăspundețiȘtergere
  6. Oare de ce mi s.a făcut compoziția cu bezea si nuca aposa? După ce am scos prima foaie din cuptor si sa o pun pe a2a am observat ca la fundul vasului era galben lichid. Am reusit doar 2 foi sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  7. 18 linguri de zahar la crema este f mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este deloc mult, eu nu as pune mai putin sub nici o forma, mai ales ca la final chiar nu este o prajitura foarte dulce, iar noua ne-a placut farte mult exact asa. Dar dvs puteti ajusta daca doriti, dupa gustul dvs. daca asta doriti.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes