ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 oct. 2017

Bucte cu gem de visine



Nu sunt pofticioasa de fel, insa de cand am vazut la Cristina buctele astea cu gem de visine nu am mai avut liniste, si a doua zi la prima ora puneam masina de paine la framantat.  Rezultatul mi-a depasit asteptarile, aluatul este minunat si se lucreaza foarte bine cu el, iar gustul este deosebit, pana dupa amiaza nu mai aveam nici una, asadar succes maxim. Multumesc Cristina pentru reteta!
Va recomand si rasucitele cu mere, coronitele cu finetti, melcisorii cu branza, fluturasii cu scortisoara sau parizienele cu mere. Mai multe retete de produse de patiserie gasiti aici.  (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Ingrediente bucte cu gem de visine:

500 gr faina
100 gr zahar
2 oua
200 ml lapte
50 gr unt topit
1 lingura iaurt gras
7 gr drojdie uscata
extract de vanilie
1 borcan dulceata visine
1 galbenus + 2 linguri lapte


Mod de preparare bucte cu gem de visine:




Pregatim mai intai aluatul. ei l-am framantat la masina de paine, daca nu aveti una atunci procedati astfel: Amestecati faina cu drojdia, adaugati ouale batute usor, laptele in care am dizolvat zaharul, vanilia si iaurtul. Incepem sa framantam adaugand putin cate putin untul topit. Cantitatea de faina poate varia cu plus/minus 50 gr, in functie de gradul de absortie, de cat d emari sunt ouale, etc. Obtinem un aluat maleabil  care nu se lipeste de maini, si pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si il modelam formand o bila de aluat.


Impartim aluatul in 12 parti egale pe care le modelam sub forma unor bilute. Va puteti ajuta de un cantar de bucatarie ca sa fiti siguri ca vor fi egale.


Intindem bila de aluat cu ajutorul unui sucitor.


Punem in mijloc o lingurita de gem de visine. Aici eu am trisat putin, si, desi aveam gem de visine, am folosit visine congelate pe care le-am dat in cateva clocote impreuna cu putin zahar, iar cand compozitia era cat de cat legata am adaugat o lingurita de amidon desfacuta in apa rece. Va avea si o culoare mai frumoasa, mai apetisanta si o consistenta mai faina.


strangem marginile cercului de aluat formand o bocceluta si le presam ca sa nu se desfaca.


Le intoarcem cu legatura in jos si leasezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la dospit inca 30 minute.


Ungm pe toata suprafata cu galbenus de ou batut cu lapte.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru 40 minute. Eu le-am uns imediat cu sirop din apa cu zahar. Operatiunea nu este obligatorie,eu prefer sa o fac fiindca se mentine coaja mai moale.


Foarte bune, fragede, pufoase si merg facute cu diverse umpluturi.


Distribuie daca iti place:

13 comentarii :

  1. Catalin-Traian Chitari16 noiembrie, 2017 18:22

    Ce bine arata pufosenia!

    RăspundețiȘtergere
  2. Neapărat trebuie să le incerc...De când le-am văzut salivez...

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bune,le-am facut aseara si sunt excelente...Multumesc pt reteta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Le.am facut si eu aseara... Au iesit super bune.
    Nu in ultimul rand,as vrea sa va felicit pentru munca depusa. Sunteti minunata. Am mai incercat retete de pe acest blog si toate au iesit.

    RăspundețiȘtergere
  5. MulÈ›umesc pt aceasta reÈ›etă, i-am impresionat pe ai mei cu ea.Am făcut jumate umplute cu branza È™i jumate cu dulceata😘😘😘la cât mai multe reÈ›ete❤️❤️

    RăspundețiȘtergere
  6. Arată demential .trebuie să încerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am încercat aceasta reteta, foarte bune ,am ramas placut impresionata si eu si familia,multumim pt reteta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Super bune le-am făcut și sînt acum referatele familiei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Arată foarte bine,,,dar care este ordinea de pus cînd frămînta masina de pâine,?

    RăspundețiȘtergere
  10. EU am uitat SA pun ouale dar deja e tarziu am framantat aluatu crezi ca o SA iasa bine ,mam grabit ca SAI fac o surpriza fetitei melé .Dar o SA
    Vad.multumesc pt reteta

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne, cum arată!! Trebuie să le fac și eu!

    RăspundețiȘtergere
  12. Moi, pufoase, aromate, dar trebuie pusă și putina sare iar temperatura de coacere de 200 C a fost prea mare, s-au rumenit prea tare chiar dacă le-am acoperit după 10 min cu hârtie de pergament șifonată și umeda. Data viitoare le voi coace la 180 C

    RăspundețiȘtergere
  13. Super,super,mi-au ieșit excelent!!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes