ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 oct. 2017

Calamari pane


 Intre mine si calamari nu a fost dragoste la prima degustare, cu timpul insa au inceput sa-mi placa, atat de mult incat am simtit nevoia sa ii pregatesc chiar si acasa! Calamarii pane in aluat cu bere sunt preferatii mei, imi place foarte mult crusta crocanta, in plus merg de minune cu o halba cu bere alaturi! 
Va recomand si calamarii prajiti. Mai multe retete cu fructe de mare gasiti aici.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.


Ingrediente calamari pane

500 gr inele calamari
200 ml bere
1 ou
100 gr faina
sare, piper
usturoi granulat 
500 ml ulei pentru prajit
lamaie pentru servit






Mod de peparare calamari pane

Spalam inelele de calamari si ii lasam la scurs. daca folositi calamari congelati ii veti decongela in prealabil.


Dam inelele de calamari prin faina.


Pregatim aluatul pentru pane. Punem intr-un bol faina, berea, oul, sarea, piperul si praful de usturoi. Amestecam cu un tel pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem un aluat asemanator celui de clatite.


Incingem uleiul. Pentru a obtin un pan crocant si auriu folositi minim 500 ml ulei. Scurgem calamarii de excesul de aluat.


Ii punem in uleiul incins, la foc mediu. Daca uleiul nu va fi bine incins nu vom obtine crusta crocanta si nici culoarea frumoasa, aurie.


Ii lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.


Apoi ii scoatem intr-o sita ca sa scapam de excesul de ulei. Noua ne plac stropiti cu lamaie sau cu sos de usturoi. Reteta sosului de usturoi o gasiti aici.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes