ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 sept. 2021

Briose cu mere caramelizate si scortisoara

 Toti copiii iubesc briosele, iar briosele acestea cu mere caramelizate si scortisoara sunt senzationale. Super pufoase, delicioase, gustul de mere si caramel cucereste pe oricine, de la mic la mare! Sunt minunate pentru micul dejun, alaturi de cafea, ceai sau lapte, dar si pentru pachetelul de scoala sau serviciu sau o gustare dulce intre mese!
Va recomand si briosele cu afine, briosele cu capsunibriosele cu ciocolata si dulceata de lapte, briosele cu vanilie si chipsuri de ciocolata sau briosele floarea soarelui.  Mai multe retete de briose gasiti aici. Mai multe retete cu mere gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

 

Ingrediente briose cu mere caramelizate si scortisoara

1 cana lapte
1 cana zahar
1 cana ulei
1 ou
2 cani faina
1 lingurita praf copt
500 g mere
3-4 linguri zahar tos
1/2 lingurita scortisoara
 
Mod de preparare briose cu mere caramelizate si scortisoara
 
Vom pregati mai intai merele. Le curatam de coaja, indepartam casuta semintelor si le taiem cubulete. Punem merele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si scortisoara. 
 

Lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand merele se vor inmuia si se vor carameliza. Dam deoparte sa se raceasca.

Cat se racesc merele pregatim aluatul. Este important sa masuram toate ingredientele cu aceeasi cana, eu am folosit o cana de lapte, de 250 ml. Punem intr-un bol laptele, uleiul zaharul si ouale si amestecam pana la omogenizare. Adaugam faina si praful de copt si le incorporam. 
Punem in formele de briose aluat pana la jumatatea formei. Deasupra, chiar in mijloc, punem cate o lingura de mere caramelizate.
 

Punem peste mere din nou aluat, dar avem grija sa nu umplem chiar pana sus formele, fiindca briosele vor mai creste putin la copt.

Punem si deasupra cateva cubulete de mere caramelizate si coacem briosele in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 30-40 minute. eu am folosit si functia de ventilatie.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci, si sunt ideale pentru pachetel, copiii le vor adora. Din cantitatile date am obtinut 16 briose.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes