ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 sept. 2021

Tarta rustica cu piersici

V-am mai spus ca iubesc tartele, nu-i asa? Si nu puteam lasa sa treaca sezonul piersicilor fara sa le inchid intr-o tarta rustica absolut delicioasa. Iubesc tartele rustice fiindca sunt cel mai usor de pregatit, nu necesita efort, si sunt foarte gustoase.

Mai multe retete de tarte gasiti aici. Mai multe retete cu piersici gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente tarta rustica cu piersici

pentru aluat

100 g unt
100 g zahar pudra
1 ou
6 linguri apa
250 g faina
 
pentru umplutura
 
500 g piersici
1 lingurita amidon
 
pentru uns
 
1 galbenus
1 lingura apa
1 lingura zahar tos
 
Mod de preparare tarta rustica cu piersici 

Alegem piersici coapte dar din cele mai tari. Le spalam si le taiem felii.
 

Adaugam amidonul peste feliile de piersici si amestecam bine. Este nevoie de aceasta operatiune deoarece la copt piersicile isi vor lasa destul de multa zeama care ar putea curge in tava.

Pregatim aluatul pentru tarta. Frecam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam oul batut usor, apoi apa iar la final incorporam faina. Punem aluatul intr-o folie si il dam la frigider pentru cel putin 30 minute ca sa se intareasca.
Pentru modalitatea de pregatire a aluatului pentru tarta, in imagini pas cu pas, dati click aici.
Punem aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si intindem o foaie dreptunghiulara de aluat.
Asezam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si asezam piersicile in mijloc, avand grija sa lasam o bordura libera de aluat.

Suprapunem marginile de aluat peste piersici, putin cate putin, cu atentie ca sa nu rupem aluatul, in acelasi timp presand usor cu degetele, ca sa nu se desfaca la copt.

Amestecam galbenusul cu apa si ungem marginile de aluat cu ajutorul unei pensule de patiserie. Presaram zaharul tos.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 30 minute.

O lasam sa se raceasca apoi o taiem felii.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes