ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 sept. 2021

Tarte fragede cu mere si stafide

V-am mai spus ca iubesc tartele, nu-i asa? Pai se putea tocmai acum, in plin sezon al merelor, sa nu le pun si pe ele intr-o tarta parfumata? Si nu doar una ci sase tarte fragede cu mere si stafide, dichisite cu putina frisca si completate cu savoarea scortisoarei. Ce poate fi mai bun?
Va recomand si tarta cu ananas, tarta cu dovleac, tarta cu cirese sau tartele cu ciocolata si capsuni. Mai multe retete de tarte gasiti aici. Mai multe retete cu mere gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor) 


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente tarte fragede cu mere si stafide

pentru aluat

100 g unt 82%
100 g zahar pudra
1 ou
200 g faina
 
pentru umplutura
 
500 g mere
50 g stafide
50 g zahar tos
25 g unt
 
pentru toping
 
200 ml smantana dulce pt frisca
1 lingurita scortisoara
 
Mod de preparare tarte fragede cu mere si stafide
 
Am pregatit aluatul  cu ajutorul robotului de bucatarie Heinner HPM-L1500DC. Am pus in cuva robotului untul si zaharul pudra si le-am mixat cu ajutorul paletei de amestecare. Am adaugat oul, si, dupa ce a fost incorporat am adaugat faina si a mixat pana la omogenizare.

Am pus aluatul intr-o folie, si l-am dat la rece pentru circa o ora.

Am impartit aluatul in sare si am intins sase cercuri de aluat. Fiecare cerc l-am asezat in forma de tarta si l-am presat cu degetele. Am indepartat excesul de aluat si cu ajutorul unei furculite am intepat tot fundul tartei, ca sa nu se umfle la copt. Am asezat tartele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Curatam merele, indepartam cotoarele si le taiem cubulete mici. Le punem intr-un vas, adaugam zaharul si untul si le lasam la foc mic pana se inmoaie.

Adaugam stafidele si amestecam.

Punem umplutura de mere in fiecare tarta.

Coacem tartele in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute.  Le lasam sa se raceasca apoi le scoatem din forme si le pudram cu zahar.

Batem smantana dulce pentru frisca pana cand devine ferma. Daca nu este deja indulcita atunci adaugam si zahar cand o mixam. Spritam in mijlocul fiecarei tarte cate un mot de frisca si pudram cu scortisoara.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Superbe cosulețe ! Mi-aş dori să fac şi eu, insă nu am forme de tartă. Am insa forme de briose, credeti ca merg facute in formele mele, sau ies prea mici ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes