ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 sept. 2021

Salata de castraveti, pentru iarna

Am mancat salata aceasta de castraveti in Maramures, unde am avut niste gazde tare faine ce ne-au rasfatat cu o multime de bunatati traditionale. Cum ne-a placut mult de tot, am si cerut reteta de la proprietara pensiunii si, fiindca ea o pregateste "la ochi", si nu aveam niste cantitati exacte, am pregatit o cantitate mica, de proba. A iesit foarte buna, asa ca voi pregati o cantitate mai mare curand.
Va recomand si castravetii murati la soare (covasiti), castravetii murati, in saramura, castravetii la otet, dulci-acrisori sau salata de muraturi. Mai multe retete de muraturi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in paginile retetelor)

  Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente salata de castraveti, pentru iarna

600 g castraveti
300 g ceapa
300 g morcov
 
pentru fiecare borcan in parte
 
100 ml otet
1 lingura zahar
1/2 lingurita sare
apa cat cuprinde

 

Mod de preparare salata de castraveti, pentru iarna

Spalam castravetii si ii taiem felii. Daca sunt prea grosi ii putem taia intai pe lung, pe din doua, si apoi ii feliem. Spalam morcovul il curatam de coaja si il taiem felii. Ca si in cazul catravetilor, in functie de grosime il putem taia intai pe lung si apoi sa il feliem. Curatam ceapa si o taiem fideluta.

Amestecam ingredientele si le asezam in borcane. Borcanele trebuie sa fie bine spalate si uscate. Eu le sterilizez la cuptor, infierbant cuptorul la 200 grade, apoi il opresc si pun borcanele in cuptor.
Nu umplem pana sus borcanele, vom lasa spatiu de circa un deget pana sus.

Punem in fiecare borcan cate 100 ml otet, o lingura de zahar si jumatate lingurita de sare si completam cu apa pana sus. Infiletam bine capacele si agitam usor borcanul ca sa se dizolve zaharul si sarea. Depozitam borcanele in camara, la loc racoros, ferit de razele soarelui sau in beci. Folositi intotdeauna capace noi, ca sa fiti siguri ca nu vor prinde aer.

Din cantitatile date am obtinut doua borcane de 800 g,  deocamdata a facut de proba, sa vedem cum ies, si fiindca mi-au iesit perfecti, voi pregati in weekendul urmator o cantitate mai mare, sa ii avem pentru iarna.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes