ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 sept. 2021

Risotto cu hribi, la multicooker

Timpul este intotdeauna marele nostru dusman, cautam mereu solutii sa il fentam cumva, si, din fericire, aveam la dispozitie o gama diversificata de aparate electrocasnice ce vin sa ne usureze viata si sa ne ajute sa eficientizam cat mai bine timpul.

Unul dintre aceste aparate pentru gatit, ce s-au dovedit a-mi fi de mare folos, este Multicooker-ul Heinner HMCK-5BK .  Multicooker-ul este un aparat multifunctional si este ideal pentru fierbere, inabusire, prajire, gatire la aburi, coacere, gatire lenta, chiar si pentru prepararea iaurtului.
Aparatul are circa 4 kg si este prevazut cu maner, ceea ce il face foarte usor de manevrat.


Aparatul are o capacitate de 5l, vas detasabil antiaderent, din teflon, gradat, ceea ce imi permite sa gatesc o cantitate suficienta pentru intreaga familie.  aparatul contine si un set de accesorii: cos pentru preparare la aburi, lingura, polonic, pahar gradat pentru masura, dar si o carte de retete, foarte utile si binevenite. 

 


 Multicooker-ul Heinner este prevazut cu 11 programe presetate pentru gatit, control touch cu display led, functie de mentinere a temperaturii, posibilitatea de reglare a timpului si a temperaturii si timer 24 ore.

 


Ingrediente risotto cu hribi, la multicooker 

150 g hribi
1 ceapa
150 g orez Arborio
500 ml supa de legume
sare dupa gust
50 ml vin alb
2-3 linguri ulei masline
25 g unt
50 g parmezan

Mod de preparare risotto cu hribi la multicooker

Conectam aparatul la priza, apoi apasam pe  "on/off" ca sa il deschidem. Apasam repetat pe "meniu" pana cand se aprinde beculetul rosu in dreptul optiunii "soute" dupa care apasam "start". Veti observa ca vor aparea niste luminite rosii pe afisajul electronic iar indicatorul "soute" se va aprinde intermitent.


Punem uleiul de masline in vasul slow cooker-ului, il lasam sa se infierbante si adaugam ceapa tocata marunt si hribii taiati bucati mai mici. Eu am avut hribi congelati, pe care i-am decongelat si scurs in prealabil.

Cand ceapa devine translucida adaugam orezul. Pentru masurarea ingredientelor am folosit paharul gradat. In cartea aparatului veti gasi un tabel cu proportiile.

Amestecam si lasam cateva minute sa se gateasca, adaugam apoi vinul si amestecam pana cand acesta este absorbit total. La finalul programului "soute" aparatul va intra in stand-by.

Adaugam supa de legume, sare dupa gust si inchidem capacul multicooker-ului.

Apasam pe optiunea "Rice" si apasam butonul start. Afisajul electronic va incepe sa afiseze numaratoarea inversa a temporizatorului iar indicatoarele "Rice" si "Start" vor ramane aprinse.

Din acest moment toata treaba o va face multicooker-ul, iar noi ne putem vedea linistiti de ale noastre.
Cand timpul a expirat ridicam capacul multicooker-ului, adaugam untul si parmezanul si amestecam


Functia de preparare a orezului va activa automat la final functia de mentinere a temperaturii. Scoatem apoi vasul si il spalam, veti observa ca se spala foarte usor, asadar si din acest punct de vedere ne va fi usurata munca. Stergem apa din colectorul de condens cu o carpa uscata.
In momentul servirii puteti adauga aschii de parmezan si cativa hribi sotati in unt.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes