ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 sept. 2021

Prajitura cu prune si aluat ras

 Daca iubiti prajiturile cu fructe atunci e musai sa incercati si prajitura cu prune si aluat ras. Este foarte usor de facut, chair si pentru un incepator al bucatariei, ingredientele sunt la indemana oricui, gustul este nemaipomenit, iar mirosul care va invada bucataria de nedescris! O recomand din toata inima, si nu doar cu prune, o puteti incerca si cu alte fructe.
Va recomand si  prajitura simpla cu prune, prajitura cu prune si iaurt, prajitura cu prune si bezea sau gombotii cu prune. Mai multe retete cu prune gasiti aici. Mai multe retete de prajituri gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetei)


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente prajitura cu prune si aluat ras

200 g unt
200 g zahar pudra
2 oua
600 g faina
1 kg prune
3 linguri zahar tos
1 lingura amidon
1 lingurita scortisoara

Mod de preparare prajitura cu prune si aluat ras

Frecam untul cu zaharul pana cand devine cremos si zaharul este complet topit. Adaugam ouale siu le incorporam. 

Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat omogen. Il acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 30 minute.

O treime din aluat o pastram deoparte. O invelim intr-o folie si o dam la congelator.

Aluatul ramas il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25/35) si il presam cu degetele pana cand il intindem uniform pe toata suprafata tavii. Il pastram la frigider pana pregatim prunele.

Desfacem prunele, indepartam samburii si, daca prunele sunt mari, cum au fost ale mele, le taiem felii mai mici. Adaugam zaharul tos, amidonul si scortisoara si amestecam.

Scoatem tava din frigider si asezam uniform prunele pe toata suprafata aluatului.

Scoatem bucata de aluat din congelator, indepartam folia si o radem deasupra prunelor, pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa acoperim toata suprafata prajiturii.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute.

O lasam sa se raceasca si apoi o taiem cuburi. Din cantitatile date am obtinut aproximativ 20 bucati.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes