ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 mar. 2020

Briose cu capsuni


 Briosele cu capsuni sunt preferatele copiilor, si, desi le-am facut de zeci de ori pana acum, nu am reusit sa scriu reteta fiindca niciodata nu aveam la ce sa fac poze, de fiecare data dispareau rapid! In plus, de cele mai multe ori le-au pregatit chiar copiii, asa ca nu mai era loc si pentru mine.
In sfarsit reteta ajunge si pe blog, o puteti face impreuna cu copiii, mai ales acum cand avem mai mult timp liber mai mult decat in mod obisnuit.
Mai multe retete cu capsuni gasiti aici. Mai multe retete de briose gasiti aici
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici
 Ma gasiti si pe instagram aici.

Ingrediente briose cu capsuni

1 cana iaurt
1 cana zahar
1 cana ulei
2 cani faina
1 ou
1 lingurita praf copt
vanilie
250 capsuni congelate
5 linguri zahar tos
250 gr capsuni



Mod de preparare briose cu capsuni

Daca aveti in casa dulceata sau gem de capsuni puteti sari peste aceasta etapa, daca nu aveti puneti intr-un vas 250 gr capsuni si 5 linguri de zahar tos si fierbeti pana capata consistenta de dulceata. Dam deoparte sa se raceasca.


Pregatim aluatul. Eu am folosit o cana de 250 ml, dar nu conteaza, important este sa masuram toate ingredientele cu aceeasi cana. Daca folositi o cana mai mare veti folosi doua oua. Sau daca aveti oua mai micute, de asemenea veti folosi doua. 
Intr-un bol amestecam iaurtul cu zaharul, oul si vanilia. Adaugam uleiul si incorporam. Adaugam faina si praful de copt si amestecam  pana se incorporeaza. Punem aluat in formele pentru briose, cu ajutorul unei linguri, astfel incat sa le umplem aproape pe jumatate. In mijloc punem cate o lingurita de gem.


Punem deasupra o lingura de aluat, astfel incat formele sa fie aproape pline.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 30 minute. Am folosit si functia de ventilatie.


Sunt foarte bune calde dar si reci, chiar si a doua zi! 



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes