ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 oct. 2020

Ceafa de porc la cuptor, cu vin si usturoi

Ceafa de porc este una dintre preferatele noastre, mai ales atunci cand vine vorba de gratar, dar si varianta la cuptor este deosebit de gustoasa, iar sosul de vin in care este gatita ii va conferi un gust deosebit. Va recomand si  muschiuletul de porc la cuptor, cu ciuperci sotejambon (pulpa de porc) la cuptorfriptura de porc in bere sau cotletul de porc in sos de rosii. Mai multe retete cu carne de porc gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.

Ingrediente ceafa de porc la cuptor, cu vin si usturoi

1 kg ceafa porc
150 ml vin alb
150 ml apa
1 capatana usturoi
sare, piper

Mod de preparare ceafa de porc la cuptor, cu vin si usturoi

Spalam ceafa de porc, o tamponam cu servete absorbante, o condimentam cu sare si piper si o asezam intr-o tava.

Adaugam capatana de usturoi taiata in doua, pe latime, vinul si apa.

Dam la cuptor, la 250 grade, pentru circa 30-40 minute. La jumatea timpului vom intoarce bucatile de ceafa pe partea cealalta.

La final vom "glazura" bucatile de ceafa cu sosul format in tava. Am servit ceafa cu piure de cartofi si salata de varza.


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Într adevăr sunt f. apetisante preparatele, o să vă urmăresc în continuare

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vizualizat câteva retete de-ale dvs. Unele le stiu... gătesc si eu... Altele, cred ca voi incerca sa le fac si eu. Multumim pentru inspirație și prezentarea frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Va urmăresc cu drag unele retete le fac si eu dar o Sa incerc altele pe care nu le am făcut va multumesc.O zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitări pentru rețetă,Și eu fac la fel! A fost bună și gustoasă Rețetă e făcut de mine inventat , mătușa mea pune cimbru și nu mi-a plăcut! Cimbrul pierde gustul cărni ! Exact cum faci dvs. Rețetă este foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce rol are vinul ? Mulțumesc frumos.!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes