ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

14 dec. 2018

Jambon (pulpa de porc) la cuptor


Jambonul sau pulpa de porc la cuptor este una din fripturile preferate la noi acasa, efectiv am crescut cu ea, ori de cate ori se taia porcul dupa pomana porcului urmatoarea friptura era aceasta.
Practic jambonul este o felie din pulpa de porc, cu tot cu os si sorici, si va rezulta o friptura deosebit de frageda si de gustoasa, dar nici legumele ce o insotesc nu sunt mai prejos! Este potrivita chiar si pentru masa de Craciun sau de Revelion.
Aceasta reteta este ultima din proiectul desfasurat in acest an impreuna cu Selgros Romania, proiect in cadrul caruia am descoperit impreuna retete traditionale romanesti, pe care le puteti gasi aici.
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici


Ingrediente jambon (pulpa de porc) la cuptor

1 felie jambon cca 1 kg
sare, piper
boia dulce
2-3 linguri ulei masline
1 telina
3 morcovi
2 radacini pastarnac
1 capatana de usturoi





Curatam legumele si le taiem felii. Le punem in tava.


Facem o pasta din ulei masline, piper, sare si boia si masam bine jambonul cu ea. Il asezam pe patul de legume. Capatana de usturoi o taiem in doua si o asezam in tava.


Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor, la 250 grade, pentru aproximativ 40 minute. Dam deoparte folia de aluminiu si lasam la cuptor inca 15-20 minute, pana cand se rumeneste carnea si legumele se vor carameliza usor.


Friptura va fi deosebit de frageda, practic nici nu veti avea nevoie de cutit ca sa o taiati, iar legumele delicioase!


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Am gătit jambonul fără legume până acum.Cu prima ocazie voi presta această rețetă, căci au fost delicioase toate rețetele pe care le-am prestat de la d-voastră

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes