ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 dec. 2018

Mille-feuille (prajitura Napoleon)


Mille-feuille, in traducere libera o mie de foi, este o prajitura clasica, din bucataria franceza, cunoscuta si sub denumirea de Prajitura Napoleon, fiind intalnita destul de des si sub forma de tort.
In principiu prajitura are la baza trei straturi de foi din foietaj, doua straturi de crema de vanilie si un strat de glazura.  Fiindca eu am intins aluatul mai subtire mi-au iesit patru foi, asa ca le-am folosit pe toate. Aluatul foietaj il puteti face chiar voi acasa, sau puteti alege sa il cumparati din comert.
Eu am folosit Meggle Creme Patisserie pentru crema. Fiindca tot suntem in post trebuie sa va spun ca puteti gasi in comert si varianta vegana sau de post, Creme Patisserie Decor.
Asadar fii si tu chef la tine in bucatarie si rasfata-i de sarbatori pe cei dragi cu o prajitura delicioasa!

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici



Ingrediente Mille-feuille sau prajitura Napoleon

pentru foi

500 gr aluat foietaj

pentru crema

500 ml lapte
5 galbenusuri
100 gr zahar
40 gr amidon
1 lingurita extract vanilie
500 ml Meggle Patisserie

pentru glazura

150 gr ciocolata alba
50 gr ciocolata neagra
100 ml Meggle Patisserie




Mod de preparare Mille-feuille sau prajitura Napoleon

Intindem foile de aluat si le intepam cu o furculita ca sa nu se umfle foarte tare la copt.


Coacem la 200 grade, pentru circa 10 minute.


Cat se coc foile pregatim crema de galbenusuri. Modalitatea de preparare a cremei, in imagini pas cu pas, o gasiti aici. Acoperim cu o folie alimentara ca sa nu prinda crusta si lasam deoparte sa se raceasca.



Pregatim apoi frisca. Aceasta trebuie sa fie rece, direct de la frigider. Turnam intr-un bol adanc.


Mixam pana devine ferma.


Amestecam frisca cu crema de vanilie racita, cu ajutorul unei spatule. (crema de vanilie trebuie sa fie complet racita) 


Incepem sa asamblam prajitura. Asezam prima foaie apoi intindem o parte din crema.


Continuam pana asezam si ultima foaie.


Pregatim glazura. Incalzim frisca pana la punctul de fierbere si adaugam ciocolata. Amestecam pana ce ciocolata este complet topita.

Turnam glazura pe toata suprafata prajiturii.


Topim ciocolata neagra la bain-marie sau la microunde si cu ajutorul unei pungi decupata putin la un capat trasam dungi de ciocolata. cu ajutorul unei scobitori trasam dungi paralele, in sensuri opuse, astfel incat sa obtinem modelul de mai jos.


Dam la frigider peste noapte si taiem cu un cutit bine ascutit.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes