ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 dec. 2018

Tort cu mousse de ciocolata si zmeura



De Sfantul Stefan e intotdeauna sarbatoare la noi in familie, mai ales ca avem nu unul ci trei sarbatoriti: baietelul meu Stefan, cumnata mea Stefania si finuta mea Stefania.
De aceasta data Stefan si-a dorit tort de ciocolata cu zmeura, decorat cu bombonele si cu fructe de padure, asa ca eu m-am supus si a iesit un tort delicios, pe gustul tuturor! Singura greseala a fost ca trebuia mai multa zmeura, o parte din sos a fost absorbita in blat, asa ca, atunci cand am taiat feliile, aproape ca nu se vedeau straturile de zmeura, asadar in reteta am dublat cantitatea fata de cea folosita de mine.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.  



Ingrediente tort cu mousse de ciocolata si zmeura

pentru blat

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri ulei
6 linguri apa
6 linguri cacao
6 linguri faina

pentru sirop

200 ml apa
5 linguri zahar
2 linguri capuccino cu rom

pentru sosul de zmeura

500 gr zmeura
100 gr zahar tos


pentru mousse de ciocolata

300 gr ciocolata amaruie
300 ml smantana lichida pt frisca
300 ml frisca batuta

pentru glazura de ciocolata:

150 gr ciocolata amaruie
150 ml smantana lichida pt frisca

pentru decor:

furnici de ciocolata
bomboane ferrero rocher
rozmarin
zmeura
mure
agrise




Mod de preparare tort cu mousse de ciocolata si zmeura

Pentru blat mixam albusurile pana se spumeaza, adaugam zaharul si mixam pana rezulta o bezea tare si lucioasa.
Adaugam galbenusurile, uleiul si apa si amestecam cu o spatula, cu miscari circulare, pana se incorporeaza in compozitie. Nu folositi mixerul fiindca se va lasa albusul.



Adaugam faina si cacao si amestecam pana la omogenizare.
Impartim conpozitia in trei parti egale. Turnam prima compozitie in forma de tort cu margini detasabile (diametru forma 24 cm) si coacem la 180 grade pentru 15 minute.


Blatul va fi subtire, cam de grosimea unui deget.


Intoarcem blatul cu fata in jos si desprindem cu grija hartia de copt.


Coacem pe rand cele trei blaturi apoi le lasam deoparte sa se raceasca.


Pregatim mai intai sosul de zmeura. Punem zmeura intr-un vas (eu am avut congelata) si adaugam zaharul. Lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sos, practic ca o dulceata ceva mai groasa. Daca aveti o problema cu samburii de zmeura puteti strecura sosul. Eu nu l-am strecurat.
Lasam deoparte sa se racoreasca si apoi o impartim in trei parti egale.


Pregatim crema. Punem smantana lichida pentru frisca intr-un vas, la foc mic. Adaugam ciocolata rupta cubulete si lasam pana ajunge la punctul de fierbere. amestecam pana la omogenizare si dam deoparte sa se raceasca. Nu puneti la frigider, o lasati sa se raceasca la temperatura camerei.


Peste frisca batuta adaugam crema de ciocolata la temperatura camerei.


Amestecam cu ajutorul unei spatule pana la omogenizare. Pastram cateva linguri de crema cu care vom finisa tortul deasupra, iar restul o impartim in trei parti egale.


Pregatim siropul astfel: caramelizam zaharul apoi adaugam  cu grija apa. Lasam sa fiarba pana se dizolva caramelul si adaugam capuccino. Lasam sa se racoreasca apoi il impartim in trei parti egale.
Incepem sa asamblam tortul. Punem pe un platou primul blat, asezam in jurul lui inelul reglabil pentru tort si insiropam blatul. Punem peste blat un strat de zmeura.



Peste stratul de zmeura punem un strat de mousse de ciocolata. Continuam pana la ultimul blat si deasupra acestuia punem un strat subtire din crema pastrata deoparte si nivelam.


Lasam la frigider peste noapte apoi il desprindem cu grija din forma.


Pregatim glazura. Smantana dulce pentru frisca impreuna cu ciocolata le punem intr-un vas la foc mic si lasam pana ajunge la punctul de fierbere. Omogenizam si glazuram tortul de jur imprejur. Cat glazura este inca moale tapetam tortul cu furnicile de ciocolata. Voi puteti sari peste aceasta etapa, la mine a fost musai ca asa si-a dorit copilul. Decoram tortul cu bomboane, crengute de rozarin si fructe de padure. Dam la rece pana in momentul servirii.
Cand taiem tortul vom trece in prealabil cutitul prin flacara aragazului ca sa putem taia frumos feliile.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Sunteti o dulcica pt ca va faceti timp sa impartasiti cu noi retetele incercate.multumesc f f f f mult!***

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes