ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 dec. 2018

Tort aperitiv cu crema de branza, ardei si porumb


Tortul aperitiv cu crema de branza, ardei si porumb este deosebit de gustos si aspectuos si de data asta am ales sa il pregatesc pentru noaptea de Revelion. Blatul l-am adaptat de la o reteta de rulada pe care o vazusem aici si a iesit fabulos de gustoasa, asa ca pe viitor mi-am propus sa incerc si rulada, pentru ca blatul mi-a iesit ca la carte si s-a comportat excelent! Pentru crema am pornit de la crema de branza si am adaugat ce-am avut la indemana.
Rezultatul a fost mai mult decat multumitor, asa ca vi-l recomand din toata inima! Pentru ca nu avem invitati de Revelion eu am folosit o forma mica cu diametru de 13 cm, asadar daca il faceti in forma mare dublati cantitatile. De pilda daca il faceti in forma de tort mare impartiti in trei compozitia si coaceti pe rand cele trei blaturi.
Ingredientele pentru crema cat si decorul tin de imaginatia voastra, aveti liber la joaca!  Eu am folosit cele mai bune ingrediente de la prietenii mei dragi de la Sun Food, care mi-au fost alaturi pe tot parcursul acestui an si carora le urez un an nou plin de realizari!

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.  



Ingrediente tort aperitiv cu crema de branza, ardei si porumb

pentru blat

3 oua
60 gr unt topit
25 gr amidon
15 gr faina
1 lingurita praf copt
2 lingurite boia dulce
sare dupa gust

pentru crema

300 gr crema de branza
50 gr smantana
3 gr gelatina
1 lingura ardei
1 lingura ceapa verde
sare de mare
piper mozaic




 Mod de preparare tort aperitiv cu crema de branza, ardei si porumb

Punem rosiile cuburi intr-un vas, la foc mic. Adaugam 1 lingurita de zahar si putin busuioc si fierbem pana obtinem un sos de rosii concentrat. Il trecem prin sita si il dam deoparte sa se raceasca.
Daca nu aveti de unde sa procurati rosii Sun Food folositi 3 linguri de sos de rosii concentrat.


Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma. Peste galbenusuri turnam untul  topit, dar nu fierbinte. Mixam si turnam emulsia obtinuta poeste albusuri. Incorporam cu miscari circulare.


Adaugam sosul de rosii si boiaua si le incorporam in compozitie.


Adaugam faina, amidonul si praful de copt si omogenizam compozitia  iar la final adaugam parmezanul ras. Daca nu aveti parmezan puteti sa il inlocuiti cu cascaval, sau alte branzeturi tari. Adaugati sare dupa gust Tineti cont de faptul ca parmezanul este si el sarat.


Turnam comozitia in tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava 32/35)


Coacem la 200 gr pentru 15 minute.


Lasam blatul sa se raceasca apoi il vom decupa cu ajutorul unui cutit dupa dimensiunile formei.


Mai intai vom pastra doua linguri de crema de branza pentru decor.
Frecam crema de branza impreuna cu smantana.  Adaugam ardeiul si ceapa taiate marunt.


Adaugam porumbul bine scurs. Punem sare si piper dupa gust si amestecam. Pregatim gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in crema, astfel incat sa fie distribuita uniform in toata cantitatea. Nu puneti gelatina fierbinte in crema!


Incepem sa asamblam tortul. Folosim o forma de tort cu margini detasabile, si vom tapeta peretii acesteia cu hartie de copt. Asezam primul blat.


 Turnam jumatate din crema peste blat.


Adaugam blatul urmator si presam usor ca sa adere la crema. Punem restul de crema si ultimul blat si dam la rece pentru cel putin o ora.
Scoatem cu grija inelul din jur si indepartam hartia de copt. Desupra ungem blatul cu crema de branza pastrata, iar in mijloc vom sprita putina crema de branza cu ajutorul unei pungi taiate la un capat, ca sa putem aseza steluta.


Asezam in centru steluta decupata din aluat si decoram cu ceapa, ardei, porumb si putina boia.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Citesc tot ce apare pe pagina mea!
    Chiar imi plac pentru ca eu sunt tentata sa incerc aproape orice.
    Am incercat multe retete de la tine pentru care iti multumesc!
    Multa sanatate si sarbatori luminate!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes