ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 ian. 2019

Creveti in crusta de aluat


Crevetii in crusta de aluat sunt deosebit de gustosi, fragezi si suculenti intr-o crusta crocanta, va vor cuceri imediat ce ii veti gusta, mai ales ca sunt si foarte usor de pregatit.
Va recomand si midiile pane, calamarii pane sau calamarii prajiti. Mai  multe retete cu creveti gasiti aici. Mai  multe retete cu fructe de mare gasiti aici
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.  




Ingrediente creveti in aluat

200 gr creveti decorticati
1 ou mare
200 ml bere f rece
1 lingura amidon
circa 3 linguri faina
sare de mare




Mod de preparare creveti in aluat

Decongelkam crevetii la temperatura camerei, ii spalam si ii tamponam cu servetele absorbante ca sa eliminam excesul de apa.
Pregatim aluatul pentru crusta. Amestecam faina cu amidonul si sarea si incepem sa turnam berea amestecand pana obtinem la o consistenta ceva mai groasa ca a clatitelor. Adaugam si oul batut. Cantitatile pot fi usor variabile. Berea este important sa fie foarte rece, lucru ce va ajuta la formarea unei cruste crocante perfecte.
Punem crevetii in aluat.


Luam cu lingurita cate un crevete imbracat in aluat si il punem in baie de ulei incins. Daca uleiul nu va fi bine incins nu veti obtine crusta crocanta si vor absorbi si foarte mult ulei.


Prajim crevetii la foc iute, pe ambele parti, pana devin aurii. Daca le gatiti preamult crevetii vor deveni cauciucosi si greu de mestecat si isi vor pierde din savoare.


Scoatem crevetii intr-o sita sau pe servete absorbante ca sa eliminam excesul de ulei si ii servim cu lamaie sau sos de usturoi.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes