ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 ian. 2019

Risotto cu ananas si creveti



Risotto cu ananas si creveti, o reteta deosebita, cu gust unic, perfecta pentru o zi linistita de duminica, in familie! Foarte usor de facut, simpla si rapida, aceasta reteta va va incanta papilele gustative si va va aduce laude din partea intregii familii!
Mai multe retete cu ananas gasiti aici. Mai multe retete cu delicioasele produse Sun Food gasiti aici
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.   






Ingrediente risotto cu ananas si creveti

pentru risotto

200 gr orez arborio
600 ml apa
1 ceapa
25 gr unt
50 gr parmeza
sare, piper

pentru creveti

200 gr creveti decorticati
50 gr unt
3 catei usturoi
sare de mare, piper
50 ml zeama de lamaie





Mod de preparare risotto cu ananas si creveti

Incingem untul si adaugam ceapa tocata marunt.


Soatm ceapa si adaugam  ananasul bine scurs. Sotam pana se caramelizeaza usor.


Adaugam orezul si amestecam. Am folosit orez arborio, un orez special pentru risotto.


 Adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic. Adaugam sare si piper dupa gust si cand toata apa va fi absorbita si orezul va deveni cremos si bine fiert, adaugam parmezanul, si amestecam pana ce acesta va fi incorporat.


Cat fierbe orezul pregatim crevetii. Intr-o tigaie incingem untul si adaugam crevetii.


Dupa circa 2-3 minute, cand acestia devin rozalii, adaugam sarea, piperul si usturoiul si lasam cat sa se impreieteneasca aromele. Adaugam zeama de lamaie, dam deoparte si ii lasam in tigaie, la cald pana cand este gata risotto.


Dupa preferinte fie adaugati crevetii in risotto, fie ii puneti deasupra, peste ortia de risotto. Servim cu feliute de lamaie si patrunjel verde. 


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes