ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 ian. 2019

Tort Smantanel cu visine


Tortul asta l-am tot vazut pe Gustosel, grupul moldovencelor de peste Prut, si cum toata lumea il lauda nu m-am putut abtine sa nu il incerc.
Desi dupa ce am citit ingredientele nu parea sa promita prea multe, gustul final a fost unul surprinzator! Singurul lucru pe care il regret este ca am pus prea putine visine, mergeau mai multe, dar  a fost foarte gustos chiar si asa, aduce cumva cu alba ca zapada, doar ca in varianta cu visine.
Daca aveti un inel reglabil pentru tort va recomand sa il folositi, eu nu l-am pus si mi-a fost destul de greu, pentru ca tortul avea tentinta sa se tot incline si riscam sa ma aleg la final cu un tort stramb.
Desi am folosit foi cu diametrul de 18 cm sa stiti ca tortul este destul de inalt si foarte satios, o feliuta subtire este mai mult decat suficienta, asa ca veti obtine lejer 10-12 felii.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.  


Ingrediente tort smantanel cu visine

pentru blat

2 oua
200 gr zahar
200 gr smantana 25%
50 gr unt topit 82%
500 gr faina
1 lingurita bicarbonat sodiu

pentru crema

800 gr smantana 32% grasime
200 ml smantana dulce pentru frisca
200 gr zahar
300 gr visine congelate

pentru decor

4-5 linguri frisca
visine
frunze menta




Mod de preparare tort smantanel cu visine

Amestecam smantana cu untul topit (dar rece) ouale si zaharul. Cu cat smantana si untul vor avea continut mai mare de grasime cu atat aluatul va deveni mai fraged. Omogenizam apoi adaugam faina si bicarbonatul si incepem sa framantam pana obtinem un aluat maleabil, ca o plastelina.


Impartim aluatul in 8 parti egale.


Modelam bilute. Ca sa fiu sigura ca imi vor iesi foile egale le-am cantarit si fiecare biluta a avut circa 150 gr. (+/_1 gram)


Direct pe foaie de copt vom  intinde o foaie cat mai subtire.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, circa 7 minute, doar cat sa se rumeneasca foarte usor deasupra.


Eu m-am folosit de fundul unei forme de tort (18 cm diametrul), si am decupat cat foaia este inca fierbinte. Daca nu aveti forma puteti folosi un capac de la o oala, o farfurie, etc. Marginile le vom pastra deoparte fiindca le vom folosi la decorat.


Dupa ce se racesc le asezam pe un platou. Daca le puneti calde unele peste altele este posibil sa se lipeasca intre ele.


Dupa ce toate foile sunt gata pregatim crema. Vom folosi smantana fermentata cu continut de grasime de minim 30% Eu am foloisit  smantana Lactag cu 32%, dar va recomand si smantana Artesana cu 35% , este mult mai gustoasa si cremoasa. Mixam smantana cu zaharul pana incepe sa se ingroase. Atentie sa nu mixati prea mult fiindca riscati sa o transformati in unt. Cand crema incepe sa se ingroase adaugati smantana lichida, putin cate putin, si mixati.


Incepem sa asamblam tortul. Asezam prima foaie, peste ea punem crema apoi visinele si continuam in acelasi mod pana la ultima foaie, avand grija sa pastram crema s pentru decor. Ca sa va fie usor o puteti imparti in mai multe castroane, de la inceput.


Cand am terminat de asamblat tortul il imbracam in crema de jur imprejur.


Resturile ramase de la foi le vom marunti in robotul de bucatarie si apoi vom imbraca tortul cu aceste firmituri, imediat dupa ce am pus crema.


Dam la frigider de pe o zi pe alta. Este neaparat necesar sa il lasam la frigider peste noapte ca sa se inmoaie bine foile. Decoram cu frisca, visine si frunzulite de menta.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes