ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 iun. 2018

Midii pane



Fructele de mare contin o multime de nutrienti benefici organismului, asadar este recomandat sa le consumam cel putin o data pe saptamana. Pe langa faptul ca au un continut ridicat de acizi grasi Omega 3 acestea ajuta la imbunatatirea memoriei si protejeaza creierul,  au continut ridicat de fier, vitaminele B12 si B 16, si lista ar putea continua.
Desi imi plac in general mai toaate fructele de mare preferatele mele sunt midiile, dar mai ales midiile pane a caror reteta v-am adus-o si voua astazi! Midiile preparate astfel sunt delicioase, va garantez ca nu veti mai putea opri din mancat, noua ne plac foarte mult si le preparam ori de cate ori avem ocazia.
Va recomand si calamari pane,  midii cu usturoi si patrunjel, midii cu sos de rosii si usturoi, sau delicioasele paste cu midii. Mai multe retete cu fructe de mare gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.


Ingrediente midii pane

300 grame carne midii
200 ml bere f rece
1 ou
1 lingura amidon
circa 3 linguri faina
sare dupa gust




Mod de preparare midii pane

Pregatim mai intai midiile, le spalam si le curatam.


Pregatim apoi aluatul. Amestecam faina cu amidonul si sarea si incepem sa turnam berea amestecand pana obtinem la o consistenta ceva mai groasa ca a clatitelor. Adaugam si oul batut. Cantitatile pot fi usor variabile. Berea este important sa fie foarte rece, lucru ce va ajuta la formarea unei cruste crocante perfecte.
Punem midiile in aluatul obtinut.


Luam cu lingurita cate o midie imbracata in aluat si punem in baie de ulei incins.  Daca uleiul nu va fi bine incins nu veti obtine nici crusta crocanta si vor absorbi si foarte mult ulei.


Prajim midiile la foc iute, pe ambele parti, pana devin aurii. Daca le gatiti prea tare nu vor mai fi la fel de bune.


Le scoatem intr-o sita sa eliminam excesul de ulei si le servim cu lamaie sau sos de usturoi.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes