ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 iun. 2018

Focaccia cu mozzarella



Ce faci cand ramai duminica seara fara paine? Ai de ales intre a face un drum pana la magazinul non-stop din cartier si a te apuca de framantat si evident, alegi a doua varianta, pentru ca, nu-i asa, nimic nu e mai placut decat mirosul de paine calda! Si fiindca nu mai facusem de ceva vreme focaccia am ales sa fac focaccia cu mozzarella, pentru ca este si pe placul nostru si al copiilor!
Focaccia este un preparat italian asemanator cu pizza, o painica aerata, cu coaja crocanta si miez pufos, ingredientul esential , pe langa faina, evident, fiind uleiul de masline de buna calitate.
Va recomand si focaccia cu masline si focaccia cu oregano.
Mai multe retete italiene gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.



Ingrediente focaccia cu mozzarella

250 gr faina
150 ml apa
25 ml ulei masline
2 linguri apa
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
1/2 pliculet drojdie uscata(7 gr)

Mod de preparare focaccia cu mozzarella





Amestecam intr-un vas apa calduta, zaharul si uleiul apoi adaugam faina, sarea si drojdia. Framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Ungem o tava rotunda cu diametrul de cca 26 cm cu ulei de masline. Aplatizam aluatul si il asezam in tava avand grija sa aiba ulei pe ambele parti ca sa nu formeze crusta. Se lasa sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.


Intindem aluatul in tava presandu-l cu ajutorul degetelor. Ungem cu 1 lingura de ulei de masline amestecata cu 1 lingura de apa si presam din nou pana cand aluatul este intins pe toata suprafata.


Presaram mozzarella pe toata suprafata. Eu am avut mozzarella cubulete, dar puteti folosi rasa, sau rupta bucati.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 15 minute.


Este minunata atat calda cat si rece.



Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Viorica draga, data viitoare cand ai sa faci aceasta focaccia, nu taia mozzarella, rupe-o cu mana si nu face economie la cantitate. Asta e caracteristic italian la acesta focaccia, ai sa vezi diferenta. Multumesc pentru toate retetele tale

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes