ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 oct. 2020

Prajitura invizibila cu mere

Prajitura invizibila cu mere a facut furori in urma cu mai multi ani pe blogurile culinare frantuzesti si nici nu ma mir, fiindca este atat de buna si se face atat de usor. Eu vazusem reteta pe acest blog, dar se pare ca ar fi fost publicata pentru prima data in 2008,  pe acest blog si ar fi continut atat mere cat si pere.
De ce invizibila? Pentru ca practic are atat de putin aluat incat 90% din continut o reprezinta merele.
Va recomand si prajitura turnata cu mere, prajitura frageda cu mere sau prajitura rasturnata cu mere. Mai multe retete cu mere gasiti aici.


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.

 

Ingrediente prajitura invizibila cu mere

1 kg mere
2 oua
50 gr zahar pudra
20 gr unt topit
100 ml lapte
vanilie
70 gr faina
10 gr praf de copt
un praf sare
 
Mod de preparare prajitura invizibila cu mere
 
Mixam ouale impreuna cu zaharul.

Adaugam untul topit (dar nu fierbinte), laptele si vanilia si omogenizam. Adaugam faina, sarea si praful  de copt si mixam pana la incorporare. Veti obtine un aluat care curge, asemanator celui de clatite.

Curatam merele de coaja si le feliem foarte subtire.

Punem merele peste aluat si amestecam pana ce acestea vor fi imbracate bine in compozitie. Punem compozitia rezultata intr-o forma unsa cu unt.(diametru forma 24).

Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru circa 40 minute.

O lasam sa se racoreasca putin apoi o rasturnam pe un platou.

Taiem prajitura felii si servim. Data viitoare voi pregati pentru aceasta prajitura un sos de vanilie sau un sos caramel, cu siguranta ar fi foarte potrivit. Si o inghetata de vanilie ar merge alaturi de aceasta prajitura.


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Ingredientele de la toate prăjiturile sunt fara gluten și fără lactoză și dacă da ce fel de faina folosiți ?
    Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se poate face si cu dovleac? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am incercat, dar cred ca depinde mult de tipul dovleacului, exista riscul ca dovleacul sa ramana necopt daca este dintr-un soi cu miezul ceva mai tare.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes