ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 oct. 2018

Prajitura turnata cu mere


Prajitura turnata cu mere este o prajitura simpla, pe care banuiesc ca o cunoasteti cu totii, dar este atat de gustoasa incat iti vei dori ca data viitoare sa dublezi cantitatile. In general cand fac aceasta prajitura nu ramane nimic de pe o zi pe alta, iar varianta cu un mot de frisca deasupra este preferata copiilor. Evident, nu este obligatoriu sa ii puneti frisca, fiecare va proceda asa cum considera de cuviinta.
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici


Ingrediente prajitura turnata cu mere

pentru blat:

4 oua
150 gr zahar
150 ml lapte
100 ml ulei
300 gr faina
1 lingurita praf copt

pentru compozitia de mere

1 kg mere
150 gr zahar
1 lingurita scortisoara

pentru frisca (optional)

100 gr smantana 35%
50 gr zahar pudra




Mod de preparare prajitura turnata cu mere

Mixam ouale cu zaharul pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam uleiul si laptele si amestecam. La final adaugam faina si prful de copt si le incorporam. Vom optine o compozitie care curge putin mai groasa decat cea de clatite. Impartim compozitia in doua si turnam in tava jumatate. (dimensiuni tava 25/35)


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 10 minute. Blatul nu trebuie sa fie neaparat copt in totalitate, ci sa fie suficient de ferm incat sa putem intinde merele deasupra.


Curatam merele, indepartam semintele si le radem. Le calim impreuna cu zaharul si scortisoara. Intindem peste blat stratul de mere si nivelam.


Turnam deasupra merelor compozitia de aluat ramasa si o nivelam astfel incat sa acoperim toata suprafata.


Dam  la cuptor pentru circa 15-20 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.


Lasam sa se raceasca apoi taiem prajitura cuburi. Daca doriti o prajitura fina si eleganta ii puneti si un mot de frisca, nu este obligatoriu, ii va da insa o prestanta aparte si un gust foarte bun. Eu am pregatit frisca cu smantana artezana cu 35%,  o recomand din toata inima, veti obtine exact gustul acela de frisca din copilarie, cand frisca se facea cu smantana grasa de la tara! Trebuie doar sa mixati smantana cu zaharul pudra pana incepe sa se intareasca, insa aveti grija sa nu exagerati cu mixatul fiindca o veti transforma in unt.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes