ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 oct. 2018

Rulouri cu zmeura


Rulourile astea cu zmeura mi-au atras atentia pe Pinterest,  si cum noi suntem mari iubitori de zmeura nu se putea sa nu le incercam! Daca dati o cautare pe google imagini dupa rasberry swirl rolls veti fi uimiti de cat de populare sunt aceste rulouri, si nici nu e de mirare fiindca sunt nemaipomenite! Evident, desi am facut o tava intreaga s-au dovedit insuficiente, si mi-am propus sa le repet cat de curand.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici

Ingrediente rulouri cu zmeura

pentru aluat:

600 gr faina
200 ml lapte
100 gr zahar
7 gr drojdie uscata
80 gr unt
2 oua
extract vanilie

pentru umplutura:

300 gr zmeura congelata
3 linguri zahar pudra
1 lingura amidon

pentru toping:

1 galbenus
50 ml lapte
25 gr unt
50 gr smantana
2 linguri zahar pudra





Mod de preparare rulouri cu zmeura

Punem intr-un bol faina si drojdia uscata. Dizolvam zaharul in laptele caldut si il punem peste faina. Adaugam ouale batute usor si vanilia. Incepem sa framantam adaugand treptat untul topit, pana la omogenizarea completa. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Rasturnam pe suprafata de lucru presarata cu faina si il framantam usor pana nu se mai lipeste de maini. Intindem o foaie dreptunghiulara. Ca sa imi vina mai usor eu am impartit aluatul in doua si am format doua foi.


Zmeura congelata o amestecam cu zaharul pudra si cu amidonul si o vom sfarama partial. Intindem zmeura pe toata suprafata aluatului.


Rulam strans astfel incat sa obtinem un sul.


Taiem in bucati egale. Eu am obtinut 15 bucati.


Asezam rulourile astfel obtinute in tava, lasand putina distanta intre ele, si le lasam la dospit circa 30 minute. Ungem cu galbenus de ou batut cu putin lapte.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 30 minute. Cant sunt fierbinti le ungem cu lapte.



Penru glazura vom mixa untul moale impreuna cu smantana si zaharul pudra.  Glazuram rulourile. glazura ramasa o pastram pentru servire, astfel incat fiecare sa isi puna atat cat isi doreste.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes