ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 oct. 2018

Chec cu iaurt si mere


Checul este cel mai indragit desert si nu cred ca este gospodina care sa nu aiba propria reteta de chec! De-a lungul timpului am pregatit o multime de retete de chec, insa cel mai mult m-a atras checul cu iaurt si mere datorita texturii sale usor umede si gustului delicios de mere si scortisoara.
Este perfect la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte, dar si pentru gustarea copiilor pentru scoala, este foarte bun si gustos si a doua zi, asa ca va sfatuiesc sa il incercati, va promit ca nu veti regreta.




Ingrediente chec cu iaurt si mere

4 oua
200 gr zahar pudra
200 gr iaurt Sim
100 ml ulei
200 gr faina
1 lingurita praf copt
500 gr mere
1 praf scortisoara
3 linguri zahar tos




Mod de preparare chec cu iaurt si mere


Mai intai vom pregati merele. Le curatam, le taiem cubulete si le punem intr-un vas alaturi de zahar si scortisoara. Lasam la foc mic pana se caramelizeaza. Dam deoparte si le lasam sa se raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana se spumeaza apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Frecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza, pana obtinem o emulsie si o adaugam in compozitie. Adaugam iaurtul pe care l-am tinut in prealabil la scurs intr-o sita.


 Adaugam faina si praful de copt si le incorporam. Vom obtine un aluat care curge. Adaugam merele caramelizate.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit o forma de cozonac si am obtinut un singur chec mare, daca folositi formele de chec veti obtine doua.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 45 minute, pana se rumeneste frumos.


Lasam sa se raceasca apoi taiem felii.


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Cele 200g de zahar zahar cand le folosim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gasiti chiar in primul paragraf: Mixam albusurile pana se spumeaza apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea.

      Ștergere
  2. Puteți sa îmi spuneți care e procentul de grăsime al iaurtului? Sau cu ce difera față de alte marci. Nu am de unde cumpăra SIM. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iaurtul are 2,8% dar desigur, puteti folosi orice alta marca de iaurt, chiar si cu un procent de grasime mai mare.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes