ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 oct. 2018

Salata cu macrou, orez si legume coapte


Iubesc salatele pentru ca ne ofera o infinitate de variante in care le poti combina, ne pun imaginatia la treaba si ne ajuta sa ne imprietenim cu noi gusturi. Si nu pot trece cu vederea peste faptul ca sunt foarte practice, le poti prepara cu ceea ce ai la indemana, intr-un timp foarte scurt, ceea ce face ideale pentru persoanele foarte ocupate, dar care tin foarte mult la sanatatea lor si sunt foarte atente la ceea ce mananca.
Fiindca imi plac foarte mult salatele cu peste astazi am experimentat pentru prima data salata cu macrou, si cu siguranta voi repeta experienta, fiindca a fost pe gustul nostru!
Daca vreti ceva si mai rapid de atat pur si simplu desfaceti conserva si va bucurati de savoarea continutului!
Va dau un motiv in plus sa o faceti: macroul este bogat in acizi grasi esentiali omega 3 dar si in proteine, vitamine si minerale, iar macroul la gratar de la RIO Mare este un produs premium care poate fi consumat ca atare, sau incalzit in cuptor!




Ingrediente salata de macrou cu orez si legume coapte

1 conserva de macrou la gratar in ulei de masline de la RIO Mare
100 gr orez ptr salata (basmati si salbatic)
1 dovlecel zuchinni
1 ardei gras rosu
1 ceapa rosie
cateva rosii cherry
3-4 linguri ulei masline extravirgin
sare de mare, piper mozaic



Mod de preparare salata de macrou cu orez si legume coapte

Spalam dovlecelul si il taiem felii subtiri. Ceapa o taiem rondele iar a ardeiul il spalam si il taiem fasii. Spala rosiile cherry. Vom pune toate legumele intr-un vas termorezistent, stropim cu ulei de masline si asezonam cu sare de mare si piper mozaic proaspat rasnit.
Coacem legumele la 220 grade, pentru circa 20 minute. Pastram cateva legume deoparte pentru decor.




Fierbem orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Punem orezul intr-un bol si adaugam macroul din conserva, desfacut in bucati mai mici. Vom pastra o bucata de macrou pentru decor.



Adaugam legumele coapte si amestecam. Punem deasupra macroul si legumele pastrate. 




Daca s-au anuntat oaspeti, pe langa salata aceasta cu macrou puteti pregati rapid cateva bruschete cu pate de ton, vor fi foarte apreciate chiar si de cei mai pretentiosi.  Aveti nevoie doar de cateva bruschete facute in casa, un pate Soft cu ton, de la RIO Mare, cateva rosii cherry, niste ardei copti, patrunjel si oregano proaspat.




Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes