ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 iun. 2017

Dulceata de capsune intregi



E  sezonul capsunelor asa ca trebuie sa profitam din plin si sa ne pregatim camara pentru iarna. Una dintre cele mai cautate retete de dulceata in familia noastra este dulceata de capsuni intregi, copiii o adora si nu ne lipseste niciodata, asadar si anul acesta am pregatit cateva borcane. 
Va recomand si dulceata de capsuni, dulceata de capsuni si rubarba, siropul de capsuni si siropul de capsuni fara fierbere. Mai multe retete cu capsuni gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.


Ingrediente dulceata de capsune intregi:

1 kg capsune
1 l apa
1 kg zahar
50 ml zeama lamaie

Mod de preparare dulceata de capsune intregi:





Indepartam coditele capsunelor si apoi trecem capsunele printr-un jet de apa.


Punem la fiert apa cu zaharul si le lasam sa fiarba pana cand vom obtine consistenta unui sirop.


Adaugam capsunele si zeama de lamaie si le lasam sa fiarba la foc mic.


Adunam din cand in cand spuma care se formeaza. 


Eu am fiert dulceata inca 15 minute din momentul in care am pus capsunele. Ca sa va dati seama daca dulceata este gata si siropul este bine legat picurati pe o farfurie o picatura de sirop, acesta trebuie sa ramana ca o bobita de roua, daca se imprastie inseamna ca dulceata mai trebuie fiarta. 
Cand dulceata este gata o vom turna fierbinte in borcane. este foarte important ca borcanele sa fie bine spalate si uscate (eu le las 5 minute in cuptor, la 130 grade) iar capacele sa fie noi. Infiletam bine capacele si depozitam borcanele intr-un loc racoros, ferit de razele soarelui.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes