ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 iun. 2017

Desert rapid cu branza de vaci si piersici


Copiii iubesc dulciurile, si, oricat ne-am dori noi sa ii tinem departe de ele, este destul de greu sa o facem. Putem insa sa facem altceva, putem sa le pregatim noi ceva dulce acasa, putand controla astfel ingredientele folosite, minimizand cat de mult putem ingredientele nesanatoase..
Chiar daca deserturile facute in casa nu "fura ochii" copiilor, precum cele din comert, putem sa ii atragem si in alt mod, incurajandu-i sa ne ajute cu pregatirile, petrecand astfel timp frumos si util impreuna.
Desertul de astazi este unul simplu dar foarte gustos, pe placul copiilor. Pentru crema de branza am folosit branza de vaci facuta in casa si smantana naturala pentru frisca, cu continut ridicat de grasime, de asemeni si piscoturile pot fi facute in casa. Iar piersicile, asa cum banuiesc ca deja v-ati obisnuit, sunt din compotul de piersici in sirop slab indulcit de la Sun Food. In afara de faptul ca toate produsele din portofoliul lor sunt foarte gustoase sunt si foarte sanatoase, pentru ca nu contin nici un fel de aditivi alimentari, putand fi introduse fara problema in alimentatia copiilor, datorita concentratiei foarte scazute de zahar sau sare.
Vi le recomand cu drag si din toata inima, si va promit ca nu veti regreta daca le veti folosi!


Ingrediente desert rapid cu piersici:

200 gr piscoturi
200 gr branza de vaci
50 gr zahar vanilat
200 ml smantana dulce (30%) 
1 pastaie vanilie
1 lingurita amidon




Mod de preparare desert rapid cu branza de vaci si piersici:

Frecam branza de vaci cu 1 lingurita de zahar pudra. Eu am folosit branza de vaci facuta in casa dupa reteta de aici. 



Smantana foarte rece (care a stat cel putin 3 ore la frigider in prealabil) o mixam cu zaharul pudra. Cand a devenit ferma va opriti, daca veti continua riscati sa o transormati in unt. Amestecam branza de vaci frisca si semintele unei pastai de vanilie si omogenizam.


Desfacem compotul de piersici si scurgem putin sirop intr-un bol. Insiropam piscoturile scufundandu-le rapid in sirop. Puteti folosi piscoturi facute in casa.


Intr-o tava de cozonac asezam o folie alimentara apoi asezam pe fund un strat de piscoturi.


Punem peste stratul de piscoturi jumatate din cantitatea de crema de branza apoi asezam piersicile taiate felii.


Punem branza ramasa, nivelam si asezam un strat de piersici care sa acopere suprafata prajiturii. Siropul ramas il amestecam cu amidonul, omogenizam apoi il punem la foc mic amestecand pana se ingroasa usor, ca o budinca mai subtire. Lasam sa se racoreasca usor si turnam peste piersici, astfel incat sa le acopere.


Dam la frigider pentru cel putin o ora apoi putem taia prajitura.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Bună seara, va rog frumos sa-mi spuneți dacă pt.aceasta rețetă folosim numai 50g zahăr.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, deoarece folosim si smantana dulce, asadar dse compenseaza si la final prajitura va fi suficient de dulce.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes