ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 iun. 2017

Salata mediteraneeana cu naut



La 37 grade la umbra si cu gandul la vacanta cine mai are chef sa gateasca? Intr-un astfel de moment, salatele sunt solutia mereu la indemana:  proaspete, racoroase, satioase, surprinzatoare, o combinatie de ingrediente ce au darul de a aduce organismului aportul necesar de proteine, vitamine, minerale.
Astazi am ales o combinatie nemaipomenita de gusturi si arome, o salata mediteraneeana cu naut, asezonata cu muuuuult oregano, o salata atat gustoasa cat si foarte satioasa. 
Am folosit naut de la Sun Food,  mie nu-mi lipseste niciodata din camara si va sfatuiesc sa va faceti si voi provizii, beneficiile pentru organism sunt foarte multe iar raportul calitate pret este unul extraordinar de bun, fiindca toate conservele Sun Food sunt suta la suta naturale si nu contin nici un fel de conservanti!
Nautul este ideal pentru cei ce doresc sa slabeasca sanatos, are un indice glicemic foarte scazut, are continut ridicat de antioxidanti si este bogat in fibre, contine fosfor fi fier si este o sursa importanta de proteina ceea ce il face ideal pentru cei ce au adoptat un regim de viata vegetarian.
In speranta ca v-am convins cat de benefic este acest aliment va invit sa incercati salata mediteraneeana cu naut si va promit ca nu veti regreta!



Ingrediente salata mediteraneeana cu naut:
100 gr telemea de oi
100 gr masline fara samburi
3 rosii
2 castraveti
1 ceapa
1 ardei gras
ulei de masline
zeama de lamaie
oregano
piper mozaic
sare de mare






Mod de preparare salata mediteraneeana cu naut:

Scurgem lichidul din conserva si punem nautul intr-un bol. Lichidul din conserva de naut nu il aruncati, poate vi se va parea ciudat insa acest lichid poarta numele  de aquafaba si se comporta exact ca albusul de ou, asa ca am pregatit cu ajutorul lui o pavlova delicioasa, a carei reteta o gasiti aici. 
Taaiem rosiile si castravetii felii, ceapa si ardeiul le tocam fideluta, taiem telemeaua cuburi iar maslinele le vom felia. 


Punem toate ingredientele intr-un bol pentru salata si aseonam cu ulei si zeama de lamaie dupa gust. Adaugam sare de mare, piper mozaic si oregano uscat si amestecam ca sa se intrepatrunda aromele. Este si mai gustoasa daca o lasam 30 minute la frigider inainte de servire.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes